Bodrum Gezilecek Yerler (2023 Resimli Liste) - En Güzel Yerler

Bodrum Kalesi, dünyanın 7 harikası arasında bulunan mozalesi, birbirinden hareketli koyları, Bodrum Yel Değirmenleri, her tatilcinin aradığını bulduğu otelleri ve sahilleri ile Türkiye’nin eğlence ve tatil denildiğinde akla gelen bir numaralı beldesidir. Hayatın hiç durmadığı, sabah denizi, akşam çarşısı ve Barlar Sokağı ile 7/24 uyanık olan belde özellikle yaz aylarında binlerce kişiye unutulmaz anılar yaşatmakta. Her yaz girişinde araba kuyruklarıyla karşılaşmanın sıradan olduğu, tatil severlerin bu eğlence ve huzur dolu bölgeye gitmek için sıraya girdiği yerdeyiz.

Herkesin merak ettiği, Bodrum'un En Güzel Yeri olarak tarif etttiği mekanlar, Bodrum'da Gezilecek Koylar ve daha pek çok durakla Bodrum gezilecek yerler için epey kalabalık bir liste mevcut. Bodrum'a Yakın Gezilecek Yerler ve koyların da bulunduğu listede Bodrum'un turizm mevsimi olan yazdan ziyade Bodrum Gezilecek Yerler Kışın da hareketli.

Yerli turistlerin yanı sıra yabancıların da akın ettiği Bodrum’da kale, antik kentler ve anıt mezarlar, can alıcı koylar ve eğlence merkezleri bulunmakta. Muğla merkeze 110 km uzaklıkta olsa da sınırları içerisinde bulunan Milas - Bodrum Havalimanı ile hem yurtiçi hem de yurt dışı ulaşım oldukça kolaydır.

Lokasyonlar arası mesafenin fazla olması, gezilen alanın genişliği, mevsim hava şartları düşünülünce Bodrum’da gezmenin en kolay yolu araç kiralayarak en kısa sürede yolculuğu tamamlayarak daha çok yer gezmek olacaktır. Özellikle Bodrum'da Sevgiliyle Gezilecek Yerler ve mekanlar için aracınızın olması size hem vakit kazandıracak hem de kolaylık sağlayacaktır.

Rentalia’nın Bodrum Havalimanı Araba Kiralama hizmeti ile havalimanından teslim alacağınız aracınızla yola koyularak Bodrum’da Gezilecek Yerler Haritası eşliğinde Bodrum’u keşfedebilirsiniz.

Bodrum’da Gezilecek Yerler Haritası

Bodrum’da Gezilecek Yerler

Bodrum'da Günübirlik Ne Yapılabilir?

Bodrum'da Günübirlik Gezilecek Yerler listesine Bodrum Kalesi, Sualtı Arkeoloji Müzesi, Osmanlı Tersanesi, Marina ve Zeki Müren Evini alabiliriz. Deniz kenarında güzel bir kavaltıdan sonra merkezdeki yerleri gezerek akşam yemeğini Marina çevresinde ya da Barlar Sokağında yiyebilirsiniz. Bir diğer alternatif de günübirlik tekne turları ile Bodrum Koylarını gezmek.

Bodrum'da Nereler Görülmeli?

Bodrum'a gittiğinizde Bodrum Kalesi, Yalıkavak Marina, Akvaryum Koyu, Bodrum Yel Değirmenleri ve Tavşan Adası istisnasız Bodrum Gezilecek Yerler arasında.

Bodrum'un En Güzel İlçesi Hangisi?

Bodrum'un En Güzel İlçesi demek yanlıştır. Bodrum Muğla'ya bağlı bir ilçe olduğu için Bodrum'um mahalleleri vardır. Her köşesi ile ayrı bir güzellikte olan Bodrum'un En Güzel Yeri herkese göre farklı olsa da Dik duruşu ile Bodrum Kalesi, berrak suları ile Akvaryum Koyu, hareketli gece hayatı ile Barlar Sokağı genelin favorileri arasında.


Bodrum Çarşı

Bodrum Çarşı

Bodrum Gezilecek Yerler listesinin ilk sırasında yer alan Bodrum Çarşısı Bodrum’un Barlar Sokağı’na paralel, marinaya kadar uzanan caddesi ve deniz kenarındaki dükkanların tamamanı kapsayarak kaleye kadar uzanır. Çeşitli el yapımı ürünler, magnetler ve daha birçok Bodrum’u hatırlatacak hediyelik eşyalarla aradığınız pek çok şeyi çarşıda bulabilirsiniz.

Bodrum’da Yapılacaklar arasında akşam çarşıyı turlamak kesinlikle olmalı. Fiyatlar normalin biraz üstünde gelse de pazarlıkla iyi bir seviyeye çekmek mümkün. Takılar ve el yapımı pek çok hediyelik eşya özellikle Bodrum'u hatırlatması açısından mantıklı parçalar.

Bodrum’da yapılacaklar kadar yemek yenecek yerler de hayati önem taşımakta. Bodrum Çarsısı yemek mekanları açısından da zengin. Kafelerden deniz kenarı mekanlara kadar pek çok Bodrum’da Yemek Yenecek Yerler bulmak mümkün. Tatillerin olmazsa olmazı yemek mekanları için Bodrum’da Ne Yenir yazımıza göz atabilirsiniz.

Bodrum Kalesi

Bodrum Kalesi

Bodrum'da Gezilecek Tarihi Yerler arasında bulunan, Bodrum'un olmazsa olmazı Bodrum Kalesi, 15.yüzyılın başlarında St.Jean Şövalyeleri tarafından iki liman arasına inşa edilmiştir. Tarihi dokusunu günümüze kadar koruyabilmeyi başaran kalenin şapeli Osmanlı himayesine girmesiyle minare eklenerek Süleymaniye Cami’ye çevrilmişmiştir. Ancak 1.Dünya Savaşında Fransızların top atışı ile yıkılan minare tamir edilmemiştir.

Bodrum gezilecek yerler arasında mutlaka görülmesi gereken kalenin girişi eğimli yollarla at arabalırının girişine imkan verirken, kalenin kalbine ulaşan yollar kapılar ve merdivenlerle çevrilmiştir. Türkler öncesi çok uluslu bir yapının ve hakimiyetin kalede geçerli olması nedeniyle duvarları ve kapı üstlerinde değişik armalar mevcuttur. Döneminin şanlı kale kumandanları ve kale rahiplerinin armaları ile süslenen her kapı ile kalede bir katman daha içe ulaşmış olursunuz.

Bodrum Kalesi, içinde bir çok kuleyi barındırıyor. Bu kuleler Alman, Fransız, İtalyan ve İngiliz olmak üzere çeşitli ulus isimleriyle bizleri karşılıyor. Çift duvarla çevrili kalenin kalbine 7 kapıdan geçilerek ulaşılıyor. Her kapının üzerinde ayrı bir desen olmak üzere haçlar, ejderler ve daha birçok motif bulunmakta. Şapelin altı da dahil olmak üzere 14 adet sarnıç bulanan kalede asma köprü, Gotik tarzı Rodos mimarisi, tuğra ve işlemeler dikkat çeken unsurlardan. 19.yüzyılda Osmanlı kontrolünde hapishane olarak da kullanılan kale, günümüzde Sualtı Arkeoloji Müzesi olarak hizmet veriyor.

Girişlerde müzekartın geçerli. Bunun yanında kartsız giriş için Bodrum Kalesi Giriş Ücreti 2023 30 TL'dir. Müzekart yenileme ve çıkartma için kale girişinde gişeler bulunmakta. Bebek arabaları uygun zemin olmaması nedeniyle kale girişinde bırakılıyor.

Sualtı Arkeoloji Müzesi

Bodrum Su Altı Arkeoloji Müzesi

Antalya, Finike ve Gelidonya Batığı’nın eserleri ile oluşturulmuştur. ilk adı Bodrum Müzesi olsa da eserlerin tamamının su altından çıkarılması nedeniyle ismi Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi olarak değiştirilmiştir. Batıklardan çıkan eşyaların temizlenerek muhafaza edilmesi müzenin oluşmasında en büyük etmen olmuştur. Batıkları temsilen yapılan yarım gemi maketi müzeye ayrı bir hava katıyor. Bodrum'un En Güzel Yeri listesinde baş sıralarda olan Bodrum Kalesi içinde bulunması ulaşım açısından kolaylık sağlıyor. Türkiye’de tek, dünyada sayılı örneklerinin olması müzeyi eşsiz kılıyor.

Batıkta bulunan mücevherler, günlük eşyalar ve paralar sayıca fazla olsa da silahlar, küpler, çeşitli meslek araç gereçleri, hediyelik eşyalar ve günlük yaşam gereçleri batıkta bulunup temizlenerek Sualtı Arkeoloji Müzesinde sergilenmekte. Müzekart ile girebileceğiniz müze her gün 08:30 - 23:00 saatleri arasında açık. Kartsız giriş için ücret 300 TL.

Bodrum Antik Tiyatro

Bodrum Antik Tiyatro

Klasik dönemden günümüze tarihi dokusunu kaybetmeden gelebilmiş Antik tiyatro Bodrum’da Gezilecek Tarihi Yerler arasında. 13 000 kişilik kapasitesi, oyunlardan önce Dynisos adına kurban vermek için yapılan sunak bölmesi, gölgelik olduğu tahmin edilen kocaman oyukları ile Anadolu’nun en eski tiyatrolarından olmasına karşın hala aktif olarak kullanılmaktadır.

Günümüzde festival ve tiyatrolara ev sahipliği yapan Bodrum Antik Tiyatro, yüzyıllar öncesinde dahi Bodrum’un ne kadar canlı ve eğlenceli olduğunu gösteriyor. Bodrum merkeze giderken yol üstünde bulunan tiyatroya ulaşım çok kolay. Aracınızla Bodrum merkezden 5 dakikada ulaşabilmek için Rentalia Bodrum Araç Kiralama hizmeti ile aracınızı kiralayarak ulaşım sağlayabilirsiniz.

Halikarnas Mozolesi

Halikarnas Mozolesi

Dünyanın 7 harikasından biri olan Halikarnas Mozolesi, Kral Mausollos’un hayattayken yapımına başladığı ölünce eşi ve aynı zamanda kız kardeşi olan Artemisia tarafından anıt mezarı olarak inşa edilen yapı Bodrum’un simgeleri arasında yerini almıştır. Yunan ve Mısır mimarisini birleştiren yapıyı daha iyi anlamak için kalıntıları gezmek ve Mausollos ile ilgili kabartmaları incelemek gerekir.

Görsellerle yıkılmadan önceki hali resmedilen, planları ve çizmleri paylaşılan mozalenin taşlarının Bodrumda gezilecek yerler haritası çerçevesindeki pek çok yapının inşasında kullanıldığı tespit edilmiştir. Bodrum Kalesinin de bunlar arasında bulunduğu rivayet edilir.

Açık hava müzesi olarak düzenlenen alanda Müzekart geçerlidir. Her gün 08:30 - 17:30 arası gezebileceğiniz müzede kartsız giriş 50 TL’dir.

Halikarnassos Antik Kenti

Bodrum'da yerleşen Karya medeniyetine ait bir şehir olan Halikarnassos günümüzde Halikarnas olarak bilinir. Denizlerdeki korunaklı limanı ile deniz ticaretinde önemli yeri olan Halikaranas'ın bilinen en ünlü hükümdarı Artemis'tir.

MÖ 350-400 yılları arasında Mousolos zamanında Karya'nın başkenti olmuş ve nüfusu git gide artmıştır. Gizli tersanesi ve kanalının yanında surlarla çevrili olan şehirde yönetim binaları ve pek çok önemli yapı bulunmaktaydı. Önemli yapılara Mousolos’un ölümü ile anıt mezar olan Halikarnas Mozolesi de eklenmiştir. Şehrin kalıntıları Bodrum Kalesi'nin yapılması ile görkemini kaybetse de kaleden gözükür.

Zeki Müren Evi Sanat Müzesi

Zeki Müren Sanat Evi

“Sanat Güneşi” nin ömrünün son yıllarını geçirdiği Bodrum’daki evi Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilerek müze olarak halka açılmıştır. İstanbul’dan getirilen şahsi eşyaları, sahne kıyafetleri, takıları, mektup ve daha birçok eşyasının sergilendiği evin önünde aynı zamanda otomobili ve bronz heykeli de bulunmakta.

Zeki Müren tarzı ve zevki ile döşenen ev ve düzenlenen bahçe Bodrum’da Gezilecek Yerler Kışın arasında bulunuyor. Alt katı dönemin Bodrum Evleri şeklinde dekore edilirken üst katı ise Zeki Müren anısına olduğu gibi bırakılmış ve İstanbul'daki eşyalarıyla zenginleştirilmiştir. Pazartesi günü kapalı olan müzeye giriş ücreti 40 TL.

Myndos (Mindos) Antik Kenti

Bodrum Gezilecek Yerler arasında bulunan Mousolos’un kurduğu şehir olarak bilinen Mindos Halikarnassos’un hemen yanında kurulmuştur. Akdeniz ve Ege’nin bağlandığı bölgede bulunan şehir Lelegler tarafından kurulmuştur.

Mindos Antik Kenti’nin günümüze pek çok kalıntısı ulaşamamıştır. Stadyum ve tiyatrosu olduğu tarihçiler tarafından bilinse de kalıntıları bulunmamaktadır. Kilise, birkaç sur duvarı ve Leleg duvarları olarak bilinen su kanalları bulunur. Myndos tarihte Halikarnaslıların, Perslerin ve Rodosluların egemenliğine şahit olsa da yaşadığı büyük deprem sonucunda sular altında kalmıştır. Sit alanında derinlerde pek çok sütun ve kalıntının varlığı tahmin edilse de yüzeyde kalan kalıntı sayısı pek fazla değildir. Gümüşlük’te bulunan Antik Kenti Bodrum'da Gezilecek Tarihi Yerlerlistesi kapsamında ziyaret ederek Leleg tarihi hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Myndos Kapısı

Bodrum Myndos Kapısı

Halikarnassos’un giriş kapılarından olan Myndos Kapısı şehrin surları üzerinde kalkan niteliğinde inşa edilmiştir. Günümüzde pek çok bölümü sağlam olarak bulunan surları iki anıtsal kuleyi ve şehrin iç avlusunu korur. Batı surları ovaya uzanan taraf olduğu için kulelerle güçlendirilmiştir. Günümüzde kapıların ardında şehir alanında antik mezarlar bulunur. Kapıların Bodrum halkı tarafından bilinen adı ise diktridir. Bodrum'da Gezilecek Tarihi Yerler arasında bulunan Myndos Kapısı sağlamlığını koruyarak günümüze kadar ulaşmıştır.

Büyük İskender’in MÖ. 4. yüzyılda gerçekleştirdiği Bodrum kuşatmasını savuşturmaya yarayan hendekleri duvar inşasından çok sonra yapılmıştır. Myndos şehrini adeta kalkan gibi koruyan kapılar Büyük İskender'e de geçit vermemiştir. Bodrum’a Yakın Gezilecek Yerler arasında yerini alan kapı şehrin sembolleri arasındadır.

Bodrum Barlar Sokağı

Asıl ismi Cumhuriyet Caddesi olsa da Bodrum tatilcilerinin Barlar Sokağı olarak bildiği cadde birçok bara ev sahipliği etmekte. Özellikle yazın ve hafta sonları canlı müzik performansı konusunda yarışan mekanlarda sevdiklerinizle hoş vakit geçirebilirsiniz. Pek çok barda yemek alternatifinin de geniş olması mekanları cazip hale getirmekte. Açık hava konsepti, seçkin müzisyenleri ve etkinlikleri, zengin mutfağı ile Marina Yacht Club gözde mekanlar arasında.

Bodrum'da Gece Gezilecek Yerler arasında bulunan Barlar Sokağında yerli ve yabancı pek çok tatilci ile tanışmak mümkün. Farklı fiyat aralıklarında pek çok mekanın bulunduğu sokak 1974'te açılan Hadi Gari Bar'ı takip eden diğer mekanların açılması ile renklenmiş ve bugünkü halini almıştır. Pek çok güzel kokteyli ve yemek alternatiflerini bulabileceğiniz Barlar Sokağı geceden sabaha misafirlerini bekliyor.

Bodrum Yel Değirmenleri

Bodrum Yel Değirmenleri

Bodrum’un simgesi haline gelen yel değirmenleri 1850’li yıllardan bu yana ilçedeler. Özellikle un değirmeni olarak kullanılan yel değirmenleri aktif olmasa da mekanizmalarını muhafaza etmekte. Nostaljik ve tarihi havası, konik mimarisi ve fotojenik olmaları nedeniyle Bodrum’da Sevgili İle Gezilecek Yerler arasında yer alır.

Bodrum Yel Değirmenleri Bodrum'un simgesi haline gelse de pek çok değirmen bakımsızlıktan yıkılmıştır. Geçmişte işleyen ve ayakta olan daha pek çok değirmenin olduğu bilinmektedir. Bodrum’da Gezilecek Yerler Kışın listesinde spesifik bir yeri olmasa da yol üstünde pek çok değirmen görebilir ve onlarla şahane resimler çektirebilirsiniz.

Bodrum Marina

Bodrum Marina

Bodrum’da merkezde, Turgutreis’te ve Yalıkavak’ta olmak üzere 3 adet marina bulunur. Ancak Bodrum Marina denince akla merkezde bulunan Milta Bodrum Marina gelir. Çevresinde bulunan yeme içme mekanları, çarşıya yakın olması, marinaya park etmiş yat ve gemilerin görkemi ile manzaranın keyfine varmak mümkün.

Bodrum’un En Güzel Yeri denecek kadar iddialı olması, Bodrum’un kalbinde olması ve mavi ile buluşma noktası olarak bilinmesi Bodrum Marina’ya başka bir hava katmaktadır. Yüzlerce tekne ve yatı bünyesinde konuk eden Marina, alışveriş için de pek çok markayı bünyesinde bulundurur. Yazları mekanlarının ve yürüyüş yolunun kalabalık olması yat sahiplerinden çok birbirinden lüks ve değişik yatları görmeye gelen ziyaretçilerden kaynaklanır.

Bodrum Deniz Müzesi

Bodrum Deniz Müzesi

Balıkçılık, süngercilik, tekne yapımı ve denizle ilgili pek çok bilgi ve koleksiyonun bulunduğu Bodrum Deniz Müzesi pazartesi hariç tüm günler 09:30-17:00 arası ziyaretçilerini kabul etmekte. İçinde Hasan Güleşçi’nin deniz kabuğu koleksiyonu da bulunan müze denizcilikle ilgili pek çok ekipmanın ve gemi maketlerinin sergilendiği alanlara sahip.

Denizcilik, deniz malzemeleri ve pek çok gemi maketini bünyesinde bulunduran Deniz Müzesi Bodrum'da Çevresi Gezilecek Haritası için iyi bir lokasyon olabilir. Özellikle ilkokul çağından baslayarak çocuk - genç ve büyüklerin ilgisini çekecek büyük denebilecek maketler görenleri kendisine hayran bırakıyor.

Panormus Kaya Mezarları

Likya, Karya ve Lidya dönemlerinde gömülerin yapıldığı düşünülen, Yalıkavak’ta bulunan kaya mezarları denizi ve Kızıl Ada’yı seyredecek mevkide Alacain koyunun yamacında bulunur. Herhangi bir sit alanı ile çevrili değildir, mezarlara ulaşmak da oldukça zordur. Bodrum Çevresi Gezilecek Yerler arasında bilinir.

Osmanlı Tersanesi Sanat Galerisi

Bodrum Osmanlı Tersanesi Sanat Müzesi

18-19. yüzyıllarda aktif faaliyet gösteren Bodrum Tersanesi, imal edilen sağlam kalyonlarla Osmanlı donanması arasında ün salmıştır. Donanmaya kazandırdığı gemilerle adını duyuran tersane Osmanlı donanmasının en parlak dönemlerini yaşadığı 17. yüzyılda aktif tersaneler arasındadır.

Hala bir kısmı sağlam olan tersanede çeşitli sanatsal faaliyetler ve galerilere ev sahipliği yapmaktadır. Tersanenin onarımı cam duvalarla yapılarak hem eski mimari korunmuş, hem de yenilikçi ve özgün bir tarz kazandırılmıştır. Bodrum'da Gezilecek Tarihi Yerler arasında yerini alan tersane ziyaretçilerini bekliyor.

Leleg Yolu

Macera tutkunu ve doğa severlerin sırt çantalarını alarak çıkacakları keyifli,uzun ve yorucu bir rota Leleg yolu. Milattan önce Bodrum'un yerlileri olan Leleglerin yaşam tarzı ve hayat rotası olan Leleg yolu tabelalandırılarak turizme kazandırıldı.

185 kilometrelik yollarda çeşitli rotalar oluşturulmuştur. Bodrum'da Sevgili İle Gezilecek Yerler arasında olan Leleg Yolu ile Bodrum'un yükseklerinde yerleşmiş, denizi ve yarımadayı gözetleyen, aynı zamanda Myndos, Syangela, Pedesa, Theangela gibi pek çok şehri kuran halktır Lelegler.

Mimariye de adını veren Leleg tarzı olarak literatüre geçen yapılarını ve kalıntılarını bu uzun yolculukta keşfedebilirsiniz. Pek çok turizm şirketinin düzenlediği turlarda belirlediği rotaları gezmek mümkün. Kamp alanları ve mola yerleri ile rotanın dinlenme durakları düzenlenmiş, doğaseverlere kolaylık sağlanmıştır. Yerleşimden uzak rotaların olduğu yürüyüş için dağ yürüyüşüne uygun ayakkabı, bol bol su ve atıştırmalık, düdük, pusula, fener ve diğer gereçleri çantanızda bulundurmanızı tavsiye ederiz.

Bodrum Evleri

Bodrum Evleri

Beyaz boyaları, mavi pencereleri, çeşit çeşit çiçekleri ile sizleri mest edecek görüntüleri vardır Bodrum Evlerinin. Görsel zevkten çok ihtiyaç için dizayn edilen mimarisi günümüzde alışılmışın dışında eşsiz manzaralar sergilemelerine neden olur. Evlerin rengi Yunan Adalarını andırırcasına sadece beyaza boyanır. Başka seçenekleri de yoktur gerçi. Aynı zamanda evlerin bacaları sembolik şekilde Halikarnas Mozolesi şeklinde yapılmıştır. Hem şekil olarak hem de su, kuş yuvası gibi dış etmelerden korunmak için bu şekilde yapılan ev bacalarının örnekleri günümüze kadar ulaşmıştır.

Bodrum'da Sevgili İle Gezilecek Yerler listesinde üst sıralarda bulunması gerek bu romantik evlerin bulunduğu sokaklar. Eski taş döşemeli sokakları dolduran evlerin mimari özelliklerinin günlük yaşamda anlamları vardır. Evler genellikle 2 katlıdır. Eskiden alt katı dam olarak kullanılan evler turizmin gelişmesi ile yeniden dizayn edilerek alt katları kafe ve işyerlerine çevrilmiştir. Üst katlarda yaşamın sürdüğü ocaklı odalar vardır. Panjurlu pencereler kavurucu yaz sıcağını önlemek için panjurlu yapılmıştır. Göz taşı olarak bilinen taştan elde edilen boyayla çivit mavisine boyanan pencereler görsel nedenden çok mavi renkten rahatsız olan akreplerin eve girmemesi için yapılmıştır. Pencere önünde bulunan fesleğenler ile sivri sinekler önlenmiş, 50- 60 cm genişliğindeki sıvalı duvarlarla ısı yalıtımı sağlanmıştır. Sıvada beyaz rengin seçilmesi de hem ısı yalıtımı hem de maliyet kaygısı ile tercih edilmiştir.

Günlük yaşamın gerekliliklerinin doğurduğu efsane görünüşlü evleri Bodrum'da pek çok yerde görebilirsiniz. Özellikle çarşı ve kale taraflarında yoğun olarak bulunan evlerin pek çoğu işletme olarak kullanılır. Bodrum Gezilecek Yerler Kışın rotanıza ilave yapmanıza gerek kalmadan kolaylıkla Bodrum Evlerini görebilirsiniz.

Bodrum'un en güzel yeri neresi?

Bodrum'un en güzel yeri herkes için farklı olsa da Bodrum Evleri, Bodrum Kalesi ve Akvaryum Koyu olarak düşünülebilir. Berrak suları ve pek çok balık çeşidi ile görenleri büyüleyen Akvaryum Koyu büyük beğeni toplamakta.

Kızılhisarlı Mustafa Paşa Camii

Kızılhisarlı Mustafa Paşa Camii

Osmanlı döneminin ünlü Kaptan-ı Deryalarından olan Kızılhisarlı Mustafa Paşa'nın Bodrum'da kendi adına yaptırdığı camidir. 1723 yılında yapılan camiye konumundan dolayı İskele Camii de denmiştir. Bodrum halkı tarafından da Eski Camii olarak bilinir.

Kubbesi bulunmayan, düz ahşap tavanlı ve kiremit çatılı cami Osmanlı cami mimarisinden biraz farklıdır. Giriş kapısı üzerinde kitabesi bulunan cami şatafat ve gösterişten uzak yalın bir mimari ile inşa edilmiştir. Bodrum Kalesinin hemen arkasında merkezi bir konumda olan cami ibadethane olarak kullanılmaktadır.

Pedasa Antik Kenti

Leleg kentleri içerisinde ulaşımı en kolay olan antik kentler arasında bulunur Pedasa. Halikarnassos yolu üzerinde bulunan tek yerleşim olması ile önemli bir şehir olmuştur. Tarım evleri ve seraları, akrapol ve nekropol alanları, Athena Tapınağı ve meskenlerle 3000 yıl öncesi kalıntılar Pedasa Antik Kenti ile bulunmuştur. Ayakta yapısı bulunmasa da temelleri ile yapıları hakkında bilgi veren Pedasa Karların atası olan Lelegler için önemli yerleşim merkezlerindendi.

Günümüzde Bodrum ilçe merkezinden 6 kilometre uzaklıkta ormanlarla çevrili bir alanda kalıntıları bulunan şehirde tümülüs, sandık ve daha pek çok değişik şekillerde mezarlar bulunmuştur. Bodrum'a Yakın Gezilecek Yerler listesi için uygun bir aday olan antik kente ulaşım belli bir mesafeden sonra yürüyerek sağlanmaktadır.

Bargilya Köyü - Bodrum Tuzla Kuş Cenneti

Bodrum Tuzla Kuş Cenneti

Bodrum Gezilecek Yerler listesinde doğal güzellikler arasında Tuzla Kuş Cenneti ilk sıralarda yer alır. Bodrum'un en güzel yeri olarak pek çok kişinin rota gösterdiği kuş cennetide özellikle flamingo ve pek çok kuş türü Tuzla Sulak Alanında görülür. Özellikle kuşların göç zamanı ziyaretçi akınına uğrayan bölge Ege Denizi ile tatlı su olan Tuzla Gölünün birleştiği noktadadır. Filamingodan allı turnaya, yaban kazı ve mekeden karamarsığa pek çok ender rastlanan türlere Tuzla Kuş Cennetinde rastlamak mümkün.

Bodrum'a Yakın Gezilecek Yerler arasında bulunan Tuzla Kuş Cenneti Muğla Milas'ta bulunuyor. Tesisleşmenin olmadığı, tamamen doğallığın korunduğu bölgede giriş ücreti ödemeksizin pek çok kuş türünü doğal yaşam alanlarında inceleyebilirsiniz. Bodrum merkeze 25 kilometre uzaklıkta bulunan bölgeye giderken kuşları gözlemlemek için yanınıza dürbün almayı unutmayın. Tesisleşmenin yanında ışıklandırma da olmadığı için ziyaret saatlerinizi bunu göz önünde bulundurarak planlamanızı tavsiye ederiz.

Bargilya Köyü antik kentler arasında yerini alırken Bodrum'un En Güzel İlçeleri arasında bilinmese de deniz kenarında sadece 3 cephesi ayakta kalmış evi ile tüm fotoğraflarda kendini hatırlatır. Zamanında muhtemelen balıkçı kulübesi olan ev Tuzla Kuş Cennetini de olağan üstü güzel bir açı ile görür.

Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü

Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü

Bodrum Yel Değirmenleri kadar ünlü, taş yapısı ve antik esintileri ile Bodrum Dibeklihan Sanat Köyü festivaller, söyleşiler, sanat galerileri ve konserlere ev sahipliği etmekte. Özellikle bahar dönemi pek çok etkiniği etnik ve antik tarzı ile halkla buluşturan sanat köyünde etkinlik olmasa da el yapımı ürünler ve yemek mekanları ile Bodrum Gezilecek Yerler arasında.

Etkinlikleri Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü web sitesinden ve İnstagram hesabından kolayca takip edebilirsiniz. Han odalarında yılın 12 ayı kalıcı olarak sergilenen tablolar ve sanat ürünlerini incelemek için hanı gezebilirsiniz. Hanın önünde çekileceğiniz fotoğraflarla Bodrum anılarınıza bir yenisini ekleyebilirsiniz. Romantik havası ve eşsiz görüntüleri ile Bodrum'da Sevgiliyle Gezilecek Yerler arasında Dibeklihan sayılabilir.

Madnasa Antik Kenti

Bodrum Yarımadasının yüksek bölgelerinden Türkbükü Koyunda yer alan şehir koyun sırtlarına doğru kurulmuştur. Zirve noktasında bulunan kale ve surlar ile antik çağlarda hem deniz güvenliği hem de şehir güvenliği sağlanmıştır. Halkı Leleg olan kent rivayetlere göre Maussalos zamanında Halikarnassos'a göç etmeye zorlanmıştır.

Günümüzde de kesme taşlarla inşa edilmiş kale kalıntılarının yanı sıra yerleşim yeri kalıntıları ve yerleşim yerleri arasında bulunan şehrin ileri gelenlerinin mezarları olduğu düşünülen mezarları ziyaret edebilirsiniz. Bodrum Gezilecek Yerler arasında bulunan antik kentte kaya mezarlar da dikkat çekmektedir. Çevredeki adaları ve denizi gözetlemek için şehirlerini yüksek tepelere kuran Lelegşer Madnasa Antik Kentine bir de kule yapmıştır. Manzarası ile gelenleri büyüleyen kent Bodrum'da Sevgiliyle Gezilecek Yerler arasında.

Sandima Köyü

Sandima Köyü

600 yıllık geçmişi ile Yalıkavak'ta hala ayakata duran Türkmen Köyü Sandima, fotoğraf karelerinde efsane görüntüleri ile kendini gösterir. 1960'lı yıllarda Yalıkavak'a göçen Türkmenlerden kaldığı düşünülen evler harabe halindedir.

Köy harabe olsa da 2 nüfusu içerisinde barındırır. Erkoca çiftinin harabeden evi alıp cennet köşesine çevirerek burada yaşamlarını sürdürdüğü ve Nurİs Sanat Merkezini kurdukları köyde diğer evler atıl durumda. Elektriği ve suyu bulunmayan köyde kendi ürettikleri elektrikle hem sanat merkezini hem de kendi evlerinin ihtiyaçlarını karşılayan çift köyü ziyaret edenlere Sandima'yı tanıtmakta. Bodrum'da Gezilecek Yerler arasında ismini nadir duymanızın bir diğer nedeni de ulaşımının zor olmasıdır. Dar ve taşlık bir yoldan yürüyerek ulaşacağınız Sandima Köyünde karşılaşacağınız manzara buna değecektir.

Bodrum Venedik Kalesi

Bodrum Venedik Kalesi Akyarlar Beldesinde Aspat Koyunun tepesinde uzun zamanlardan beri varlığını sürdürmekte. Kale ismini adanın Venedik korsanlarının hüküm sürdüğü zamanlardan alıyor. Koyu ve denizi geniş açı ile gören kale emniyet için mühim bir gözetleme bölgesi. Özellikle Venedik ve İspanyolların etkisinin görüldüğü kale Türkler, İngilizler, Fransızlar ve Almanlar gibi pek çok medeniyetlerin hükmüne girmiştir. Kalenin pek çok noktası sağlam olup günümüze kadar ulaşmıştır.

Bodrum’da Gezilecek Koylar

Göltürkbükü Cennet Koyu

Göltürkbükü Cennet Koyu

Dar patika yolu, araç sahil arası yürüme mesafesi göze alınarak gidilmesi gereken koylardan. Sırtınızı yeşile, yüzünüzü güneşe ve denize vererek huzurlu bir tatil geçirmek istiyorsanız Cennet Koyu tam size göre.

Yakınlarda tesis bulunmadığını hesaba katarak gitmeniz gereken Cennet Koyu doğa kampçıları için de çok uygun. Kamp alanı bulunmasa da ağaçların arasına yerleşerek zevkli bir kamp - tatil yapabilirsiniz.

Güvercinlik Koyu

Havalimanına 10 merkeze 20 km uzaklıkta bulunan Güvercinlik Koyu Bodrum’a girişte bulunan konumu nedeniyle misafirleri karşılar niteliktedir. Ağaçlarla çevrili doğası, pek çok merkeze yakınlığı ve manzarası ile seyir için birebirdir.

Çevrede bulunan balık restoranları ve balıkçı mekanları ile taze deniz ürünlerini rahatlıkla bulabilirsiniz. Diğer koylara da yakın olması nedeniyle turistlerin tercih ettiği koylar arasındadır.

Yalıçiftlik Kargıcak Koyu

Bodrum Kargicak Koyu

Bodrum’un En Güzel Denizi olmaya aday mavi suları, ulaşımının zor olması nedeniyle genel olarak sakin. Sakinliğin verdiği berrak sularda su altı sakinlerini de kolayca gözlemleyebilirsiniz. Temiz denizi ve sahili ile huzurla kafa dinlemelik koylardan olduğunu belirtebiliriz.

Etrafında pek fazla tesis ve yiyecek bulma imkanı olmadığı için gün boyu ihtiyaçlarınızı yanınızda götürmek en mantıklısı olacaktır.

Kissebükü Koyu

Doğanın hüküm sürdüğü, işletme bulunmayan koylardan Kissebükü Koyu. Antik kalıntılar eşliğinde deniz keyfi yapabileceğiniz, denizin ve güneşin keyfini sakinlikle çıkaranileceğiniz koylardan. Karadan ulaşım zor olsa da tekne turları ile çoğu kişinin gördüğü koylardan burası. Bodrum’da Gezilecek Koylar arasında bulunsa da karadan ulaşım bir hayli zor. Karadan ulaşım sağlamayı göze alanlar için ihtiyaçlarınızı yanınızda götürmenizi, yeme - içme imkanı olmadığını hatırlatmak isteriz.

Bitez Plajı

Bitez Plajı

Bitez Dondurması ile ünlü Bodrum’da klabalık halk plajları arasında yer alan Bitez Plajı, kumlu sahili ve sığ denizi ile çocuklu ailelerin favorileri arasında. Halk plajının yanında özel tesislerin de bulunduğu Bİtez’de tesisleşme olduğu için yeme - içme konusunda sıkıntı yaşamazsınız.

Torba

Nemli ikliminin getirileri olan çam ve zeytin ağaçları sahile kadar uzanır Torba'da. Kapalı koyunun sağladığı en rüzgarlı günlerde bile sakin deniz keyfi ile dalgaları dert etmezsiniz. Bodrum'da Gezilecek Yerler Kışın listesine bile alınabilecek sakinlikte denizi, huzurlu doğası ile pek çok konaklama merkezlerine de ev sahipliği yapmakta. Genel olarak ılık olan suyu, hızlı derinleşmediği için aileler ve çocuklar için uygun.

Gümüşlük Plajı

Gümüşlük Plajı

Dalgalı denizi, sahilde yer yer denizin kenarına kurulmuş balık restoranları, plajdan yürüyerek ulaşılabilen Tavşan Adası ile değişik bir atmosfere sahip olan Gümüşlük Plajı Bodrum merkeze alternatif.

Halk plajı olan Gümüşlük Plajı’nda giriş ücretsiz. Bunun yanında içerisinde bulunan belediyeye ait tesiste yeme içme ihtiyacınızı kolaylıkla karşılayabilirsiniz.

Bardakçı Koyu

Bodrum Koyları Arabayla gidilen yerlerden ibaret değil elbette. Merkeze 15-20 dakika yürüme mesafesinde bulunan Bardakçı Koyu küçük ama merkezde kalanların kolaylıkça ulaşım sağlayabileceği koylar arasında.

İşletmelerin bulunduğu koyda giriş ücretleri işletmeden işletmeye farklılık gösteriyor. Sakin denizi ile misafirlerini üzmese de merkeze yakınlığı nedeniyle kalabalık olan koylar arasında.

Akvaryum Koyu

Bodrum Akvaryum Koyu

Bodrum Koyları arasında en berrak suya sahip koylardan biri diyebiliriz. Berrak suları, küçük adası ve yeşili sulara yansıtan doğasıyla deniz canlılarını berrak sularda keşfetmek mümkün.

Bitez’le Gümbet arasında bulunan Akvaryum Koyu deniz canlıları açısından da oldukça hareketli. Özellikle kalamar yönünden bereketli olan koyda diğer canlıları da gözlemlemek mümkün. Ayrıca romantik manzarası ve iç açıcı denizliyle Bodrum'da Sevgiliyle Gezilecek Yerler arasında Akvaryum Koyunu saymak mümkün.

Peksimet Koyu

İskelesinden gün batımını seyrederek günü bitirebileceğiniz koylardan olan Peksimet Koyu hem sahilinin hem de denizinin kumlu olması nedeniyle yüzmeyi daha da keyifli hale getirecek. Bodrum Gezilecek Yerler arasında denizi ile sizi üzmeyecek yerlerden Peksimet Koyu. Halk plajının da mevcut olması daha da cazip kılıyor burayı.

Aspat Koyu

Aspat Koyu Plajı

Karaincir mevkinde bulunan Aspat Koyu 1.derece sit alanı olan sahillerden. Bu sayede doğal güzelliğini muhafaza etmiş, manzarası ve denizi ile gelenleri mest ediyor. Denizli ilk başta küçük çakıllı olsa da ilerledikçe yerini kumlara bırakıyor taşlar. Temiz ve berrak denizi hemen derinleşmiyor ve genel olarak sakin.

Kumbahçe Plajı

Bodrum merkezde denize girilecek yerler arasında bulunan bir diğer lokasyon Kumbahçe Plajı. Çakıllı plajının vermiş olduğu berraklık ve tertemiz denizi ile en çok tercih edilen plajlar arasında. Bodrum Kalesi manzarası eşliğinde deniz keyfi için Kumbahçe Plajı tercih edilecek yerlerden. Özellikle Bodrum otellerine yakınlığı ile çok tercih edildiği gibi günü birlik Bodrum gezilerinde de en çok tercih edilen yerlerden.

Ortakent Yahşi Plajı

Ortakent Yahşi Plajı

Buz gibi suları ile Bodrum'da Gezilecek Koylar arasında ayrı bir yere sahip. Mavi bayraklı plajı genelde kumluk olsa da yer yer çakıllarla size sürpriz yapabilir. İşletme cenneti diyebileceğimiz bir yoğunluğa sahip buradaki işletmeler. Denizi o kadar berrak ki balıkları çıplak gözle bile seyredebilirsiniz. Balık sayısının fazla olması da rahatça görmenize imkan sağlıyor. Şnorkel getirerek balıkları izleebilir, sürüleri takip edebilirsiniz.

Gümbet Plajı

Bodrum merkezde bulunan Gümbet Plajı özellikle merkezde konaklayanlar için güzel bir alternatif. Günübirlikçilerin de uğrak noktalarından olan Gümbet Plajında hem halk plajı hem de pek çok işletme mevcut. Bodrum merkezde olmasının bir dezavantajı ise yazın çok kalabalık olması. Bodrum gezilecek yerler listesini tamamlayanlar soluğu Gümbet plajında alıyor demek doğru olabilir.

İçmeler Plajı

İçmeler Plajı

Bodrum'da Denize Girilecek Koylar arasında merkezde olanlardan İçmeler Plajı. Sakin denizi ile özellikle çocuklu ailelerin favori mekanlarından. İçerisinde bulunan Yelken Klübü kafeteryasından yeme - içme ihtiyaçlarınızı rahatlıkla karşılayabilirsiniz. Merkezde olmasının verdiği kalabalık dışında temiz denizi ve kolay ulaşımı ile her an aklınızda bulunması gereken plajlardan.

Akyarlar Karaincir Plajı

Merkeze uzak olan plajlardan Karaincir Plajı. Genellikle yerlilerin ve daha öncesinde bu sakinliği keşfedenlerin çoğunlukta olduğu Akyarlar'da halk plajı da mevcut. Merkeze uzak olsa da sahile kadar araçla kolaylıkla ulaşım sağlayabilmek plajın artılarından.

Türkbükü Plajı

Türkbükü Plajı

Temiz denizi, kumlu plajı ile Bodrum ziyaretçilerinin yanında ünlü simaların da tercih ettiği koylar arasında Türkbükü. İşletmelerin yoğunlukta bulunduğu ve fiyatların diğer yerlere göre bir tık pahalı olduğu bölgelerden olsa da Bodrum Gezilecek Yerler arasında sayılabilir. İşletmelerin yanı sıra halk için de bölümü bulunan Türkbükü Plajı denizinin sakinliği ile de gönüllerde taht kuran sahillerden.

Siz de Rentalia ile araçr kiralayarak Bodrum’u ve Bodrum Koyları’nı keşfedebilir, keyifli bir tatilin tadına varabilirsiniz.