Nevşehir Gezilecek Yerler (2023 Resimli Liste) - En İyi 10 Yer

Günümüzde Kapadokya bölgesi; Aksaray, Nevşehir, Niğde, Kırşehir ve Kayseri illerini kapsamaktadır. Bu sınırlar içerisinde Avanos, Ürgüp, Göreme, Uçhisar ve Ihlara çevresi kayaşehri oluşturmaktadır. Nevşehir Gezilecek Yerler rotanızda bulundurmanız gereken bu bölgelerde sizleri en özel manzaralar bekliyor olacaktır. Eski çağlarda insanların barınak, sığınak ve ibadethane olarak kullandığı yeraltı şehirlerini gezecek, birbirinden güzel manzaralara sahip kale ve tepelerde seyre dalacak ve hristiyanlığın öyküsünü yansıtan sayısız kiliselerde fresklere rastlayacaksınız. Nevşehir'e gitmeden önce, Kapadokya Gezilecek Yerler yazımızı okumanızı ve konforlu bir seyahat için Kapadokya Havalimanı Rent A Car işleminden faydalanmanızı tavsiye ediyoruz.


Seyahat düşkünlerinin en çok merak ettiği sorulardan birisi Nevşehir Kaç Saatte Gezilir? olmaktadır. Öncelikle şu bilinmelidir ki, Nevşehirde gezilecek yerler o kadar çoktur ki bırakın saatleri, gezmeye günler bile yetmemektedir. Kaliteli bir Nevşehir seyahati yapmayı planlıyorsanız, en az 3 günü gözden çıkartmanız gerektiğini söylemeliyiz. Kapadokya Gezilecek Yerler listesi oluşturmanıza yardımcı olması adına örnek gezi rotamızı inceleyebilirsiniz.

  • Nasıl Bir Gezi Rotası Çizilmeli?
  • Kapadokya Havalimanı > Uçhisar Kalesi > Güvercinlik Vadisi > Göreme Açık Hava Müzesi > Ortahisar Kalesi > Aşıklar Tepesi > Çavuşin Kilisesi > Paşabağları Müze ve Örenyeri > Zelve Açık Hava Müzesi > Devrent Seyir Tepesi > Ürgüp > Üç Güzeller > Göreme > Derinkuyu Yer Altı Şehri > Ihlara Vadisi

Nevşehir'de Gezilecek Yerler Haritası

Nevşehir'de Nereleri Gezmeli? sorusu doğrultusunda sizler için hazırladığımız rota ile yolculuğunuza başlayabilirsiniz:

Nevşehir Kapadokya Havalimanı'ndan Uçhisar'a servis ile geçiş yapabilirsiniz. Burada bulunan Uçhisar Kalesi'ne çıktıktan sonra, Güvercinlik Vadisi'nde bulunan peri bacaları arasından yürüyerek Göreme'ye ulaşabilirsiniz. Nevşehir Gezilecek Yerler arasından olmazsa olmazımız Göreme Açık Hava Müzesi'ne yürüyerek ilerleyebilir ve buradaki kiliseleri ziyaret edebilirsiniz. Ardından aracınızla Kızıl Çukur Panorama'ya giderek gün batımını ya da Aşıklar Tepesi'ne çıkarak balonların manzarasıyla gün doğumunu seyredebilirsiniz. Gün doğumunu izledikten sonra Çavuşin Kilisesi, Paşabağları Müze ve Örenyeri, Zelve Açık Hava Müzesi'ni gezebilirsiniz. Açık hava müzelerini ziyaret ettikten sonra Devrent Seyir Tepesi'nden peribacalarını kuşbakışı seyredebilir ve Ürgüp'e doğru ilerleyebilirsiniz. Burada Üç Güzelleri görüp Göreme'ye dönüş yapabilirsiniz. Göreme'de konakladıktan sonra bir sonraki günde de Derinkuyu yer altı şehrini ve Ihlara Vadisi'ni gezebilirsiniz.

Peri Bacaları & Nasıl Oluştu?

Peribacaları

Günümüzden milyonlarca yıl öncesine gidiyoruz. Üçüncü jeolojik dönemde harekete geçen yanardağlar (Erciyes, Güllüdağ, Hasandağı), püskürttüğü lavlarla göl ve akarsuları kurutarak tüf tabakasını meydana getirmiştir. Kızılırmak nehri başta olmak üzere göller, akarsular ve rüzgarlar, tüfleri aşındırarak vadi ve oyuklar oluşturmuştur. İçeriğindeki dolamit nedeniyle aşınmaya karşı dirençli olan kayalar, ardında konik ve şapkalı peri bacaları bırakmıştır. Ürgüp Nevşehir Gezilecek Yerler listenize kesinlikle eklemeniz gereken peribacalarını, Dolamit içerikli şapkaların koruduğunu biliyor muydunuz? Yüzlerce peribacasına ev sahipliği yapan bölgede bulunan Üç Güzeller, Nevşehir gezilecek yerler listenizde yer almalıdır.

Derinkuyu Yeraltı Şehri & Nasıl Gidilir?

Derinkuyu Yeraltı Şehri

Dante'nin "Ey buraya giren, bütün umudunu ardında bırak!" dediği sahneyi hatırlatan Derinkuyu Yeraltı Şehri, dünyanın en eski ve en büyük yer altı şehirlerinden biridir. Nevşehir Gezilecek Yerler arasında bulundurmanız gereken bu gizemli yeraltı şehrini kimlerin inşa ettiğini merak ediyor olabilirsiniz. Son dönem araştırmalarına göre Hititlerin değil, Hattuşaş'ın temelini atan Hattiler'in Derinkuyunun temelini attıklarına dair verilere rastlanmaktadır. Bronz Çağı'nda yaşamış olan Hattiler, metal kazma ve küreklerle bölgedeki volkanik kayaları oymuş ve bu alanları sığınak olarak kullanmışlardır. Hattiler'in hayatta kalma serüvenine kanıt sunan Derinkuyu Yeraltı Şehri'ne Rentalia Rent A Car ile giderek tanıklık edebilirsiniz. Derinkuyu yeraltı şehri, Nevşehir'de gezilecek yerler arasında ziyaret etmeyi unutmamanız gereken yerlerdendir.

Derinkuyu Yeraltı Şehri'ne yapılmış olan havalandırma şaftları sayesinde, yeraltı dünyası için hem havalandırma sistemi oluşturulmuş hem de bu şaftlardan su taşıma işlemi yapılmıştır. Hava ve su ihtiyaçlarını gidermenin yanı sıra, duvarlardaki oyuklara döktükleri bezir yağını yakarak daimi aydınlatma sistemi yapmış olan bu insanların yaşam mücadelesinin izlerine rastlayacaksınız. Nevşehir'de Tarihi Yerler listenize dahil ettiğiniz bu gizemli yeraltı dünyasında üzümlerin ezilerek işlendiği şırahaneler, dumanı bacalardan dışarı atılan tandırlar ve duvarlar arası haberleşmeyi sağlamak adına oyulan delikler göreceksiniz.

Hristiyanlık dininin Roma tarafından yasaklandığı ve hristiyanların katledildiği dönemde Derinkuyu Yeraltı Şehri, hristiyanlar başta olmak üzere baskı ve zulümden kaçanlara ev sahipliği yapmıştır. Bu sayede hristiyanlar, buraya yaptıkları kiliselerde dini ritüellerini sürdürmeye devam etmişlerdir. Kapadokya Gezilecek Yerler veya Nevşehir'de gezilecek yerler listenizde olmazsa olmaz yerlerden sayılan Derinkuyu'da, insanların zor koşullar altında nasıl yaşam mücadelesi vermeye çalışmış olduklarına şahit olacaksınız. Nevşehir gezilecek yerler arasına dahil ettiğiniz Derinkuyu Yeraltı Şehri'nde hem farklı kabilelerle hem de insan dışı varlıklarla mücadele eden Hattilerin bu amansız mücadelesinden geriye kalan izlere rastlayacaksınız. Kısıtlı imkanlara rağmen inşa edilen sığınak, ibadethane, mutfak gibi yerleri görebilir, Kaymaklı Kilisesi ve Tatlarin Kilisesi gibi birçok kiliseyi ziyaret edebilirsiniz. Bu gizemli yeraltı şehrine gidebilmek için Derinkuyu Açık Hava Müzesi bağlantısını tıklayabilirsiniz.

Göreme Açık Hava Müzesi & Göreme Tarihi Milli Park

Göreme Açık Hava Müzesi

Tanrının ruh ikizi olarak dünyaya gelmiş Hz. İsa, inanç sistemini değiştirmeye çalışan bir deli olarak suçlanıp çarmıha gerilerek idam edilmiştir. Günümüzde hristiyanlar bu hikayeleri anlatan freskleri içeren kiliselere giderek geçmişi yâd etmekte ve Hz. İsa'yı ruhlarında yaşatmaktadır. Nevşehir Gezilecek Yerler denilince ilk akla gelen yerlerden biri olan Göreme Açık Hava Müzesi'nde, eski çağlarda okuryazar olmayan insanlarının anlayıp öğrenebilmeleri için olayların resmedildiği sayısız freskleri görmeniz mümkün.

Meryem'e hamile olduğu müjdesinin bir melek tarafından verildiği, bebek İsa'nın yıkandığı, İsa'nın suda vaftis edildiği, İsa'nın Kudüse geldiği ve çarmıha gerildiği, İsa'nın ruh şeklinde görüldüğü, Meryem'in öldüğü gibi sahneleri fresklerde görebilirsiniz. Kutsal Basileus Kilisesi, Aziz Barbara Kilisesi, Elmalı Kilise, Karanlık Kilise, Tokalı Kilise gibi kiliselerde bu anlatılara rastlamanız mümkün.

Karanlık Kilise'nin çok az ışık alması nedeniyle duvarlarda bulunan freskler canlılığını korumuştur. Burada Hz. İsa ve İncil'e yönelik sahnelerin olduğu zengin süslemeler bulunmaktadır. Fresklerin insan nefesinden bile olumsuz etkilenebilmesi nedeniyle, buraya yapılan ziyaretler üç dakika ile sınırlandırılmıştır. Karanlık Kilise gibi önemli kiliselerden biri olan Tokalı Kilise, bölgenin bilinen en eski kaya kilisesidir. Burada Hz. İsa'nın siklusunun kronolojik olarak resmedildiği freskleri görebilirsiniz. Tokalı Kilise'de bulunan koyu mavi renkteki freskler, bu kiliseyi diğer kiliselerden daha farklı kılmaktadır.

Ihlara Vadisi & Kapadokya'daki Vadiler

Yazının bu başlığı altında Kapadokya bölgesinde bulunan vadilere yer verilmiştir. Ihlara Vadisi, Zelve Vadisi, Paşabağları Vadisi, Güvercinlik Vadisi, Aşıklar Vadisi ve Temenni Tepesi başlıkları yer almaktadır.

Ihlara Vadisi

Ihlara Vadisi

Kapadokya bölgesinde bulunup, Aksaray il sınırları içerisinde yer alan Ihlara Vadisi, Nevşehir Gezilecek Yerler listenize eklemeniz gerekenler arasındadır. Tabanında hakim olan mikroklima iklimi sayesinde zengin ve yeşil bir doğaya sahip olan Ihlara Vadisi, Melendiz Nehri'nin berrak ve tertemiz suyundan beslenmektedir. Görkemli doğasının yanı sıra önemli kiliselere de ev sahipliği yapan Ihlara Vadisi'nde, Eğritaş Kilisesi, Yılanlı Kilise, Ağaçaltı Kilisesi gibi yerleri ziyaret edebilirsiniz. Pürenli Kilisesi'nde peygamberlerin kehaneti, İsa'nın çocukluğu, Meryem'e müjde gibi freskleri görebilirsiniz.

Zelve Vadisi

Zelve Vadisi

Peribacalarının en çok yer aldığı alanlardan biri olan Zelve Vadisi, Kapadokya'da Gezilecek Yerler arasında bulunması gereken vadilerden biridir. Eski çağlarda cadde mantığıyla kullanılmış olan bu vadide, kilise, manastır, şaraphane gibi hristiyanlığı simgeleyen yapılar bulunmaktadır. Zelve Vadisi'nde bulunan Balıklı Kilisesi ve Üzümlü Kilisesi ziyaret edilmesi gereken kiliseler arasındadır. Peribacalarını gezmek, kiliseleri ziyaret etmek ve bölgeye özel bir hava katan nazar boncukları ağaçlarına dileklerinizi asmak Kapadokya'da yapılacaklar arasında bulunmalıdır.

Paşabağ Vadisi

Paşabağ Vadisi

Göreme - Avanos yolu üzerinde bulunan Paşabağ Vadisi, sessiz ve sakin bir alan olması nedeniyle geçmişte keşişlerin inzivaya çekildiği bir mekan olmuştur. Mucizeler yarattığına dair söylentiler sebebiyle yoğun ilgi gören Keşiş Aziz Simeon, insanlardan kaçarak 5. yüzyılda "Keşişler Vadisi" olarak adlandırılan bu vadide münzevi bir hayat sürdürmüştür. Paşabağları Hikayesi ile merak uyandıran Paşabağ Vadisi, Nevşehir Kapadokya Gezilecek Yerler listenizde bulunması gereken yerlerden olmalıdır.

Güvercinlik Vadisi

Güvercinlik Vadisi

Uçhisar ve Göreme arasında kalan Güvercinlik Vadisi, eski çağlardan beri bölge halkının ihtiyaçlarını gidermek için yetiştirilen güvercinlerin ana vatanı olmuştur. "Yoşa" olarak adlandırılan kırmızı toprak ile yapılmış yuvalarda yetiştirilen güvercinler, haberleşme ve besi hayvancılığı için kullanılmıştır. Bölge halkı, güvercin yumurtalarını fresklerin yapımındaki alçılarda kullanırken, gübrelerini üzüm bağlarında kullanmışlardır. Bu sayede birçok ihtiyacı gidermeye yardımcı olan güvercinler bölgenin vazgeçilmez bir parçası olmuştur. Nevşehir Gezilecek Yerler arasında bulunan Güvercinlik Vadisi'ni gezerken, kayalara oyulmuş güvercin yuvalarını çok sık görebilirsiniz.

Aşk Vadisi

Aşk Vadisi

Göreme'den Uçhisar'a doğru giderken yolun aşağısında kalan Aşk Vadisi, Nevşehir Akşam Gezilecek Yerler listenize dahil etmeniz gereken yerler arasında bulunmaktadır. Burada gün batımına eşlik eden balonların eşsiz şöleni görülmeye değer bir manzara sunmaktadır. Vadiye araç girişinin zor olması nedeniyle belli bir noktadan sonra yürümeniz gerekmektedir.

Temenni Tepesi

Temenni Tepesi

Antik çağda kutsal bir alan olarak kabul edilen ve insanların buraya gömülmek için yarıştığı Temenni Tepesi, taht kavgası ve Moğol istilasından kaçan Selçuklu Sultanları'nın sığınağı olmuştur. Bu sultanlardan olan Alaeddin Keykubat ve Rüknettin Kılıçarslan, burada yakalanarak öldürülmüşlerdir. Sultanların anısına yapılan Kılıçarslan Gazi Türbesi ve Anıt Mezarı tepede bulunan iki kümbetten biridir. Tepede her ne kadar taka mezarları ve kümbetler bulunuyor olsa da sultanların naaşları Konya'ya gömülmüştür. Temenni Tepesi'yle birleşik halde bulunan Temenni Tepesi Yeraltı Şehri ile Kadı Kalesi de Kapadokya'da Gezilecek Yerler listenizde bulunmalıdır.

  • Önemli Bilgi:
  • Uzun ve dik merdivenleri yürümekte zorluk yaşayanlar için Ihlara Vadisi uygun değildir. Vadileri gezecekler yanlarına kesinlikle su almalıdır.

Uçhisar Kalesi & Ortahisar Kalesi

Uçhisar Kalesi

Avanos, Ürgüp ve Nevşehir üçgeninin tam ortasında bulunan Uçhisar Kalesi, Selçuklu ve beylikler döneminde beyliklerin sınır bölgesi kabul edilip, Arap akınlarına karşı savunma merkezi olmuştur. Nevşehir'de Gezilecek Yerler için olmazsa olmaz yerlerden biri olan Uçhisar Kalesi, Kapadokya'yı ayaklarınızın altında hissedebileceğiniz en büyük ve en yüksek tek yerdir. Kaleye çıkarak balonlar eşliğindeki manzarayı seyredebilir, ardından Ağanın Kalesi ve Çavuşun Kalesi'ni ziyaret edebilirsiniz. Oyma yapılı ve çok katlı olmasından ötürü bir gökdeleni anımsatan Ortahisar Kalesi ise, Nevşehir Ortahisar'da Gezilecek Yerler arasında bulunmalıdır.

  • Önemli Bilgi:
  • Kalelere girişler ücretlidir. Uçhisar Kalesi: 20 TL ve Ortahisar Kalesi: 5 TL'dir. Müze kart geçerli değildir.

Hacı Bektaş-ı Veli Müzesi & Türbesi

Hacı Bektaş-ı Veli Türbesi & Müzesi

Vilayetname'ye göre Hz. Ali'nin soyundan gelen Hacı Bektaş Veli, eski adı Sulucakarahöyük olan Hacıbektaş'a gelerek burada öğretisinin temellerini atmıştır. Tekke ve Zaviyelerin kapatılmasına dair yürürlüğe giren yasa ile kapatılmış ve sonraki yıllarda rejenere edilerek müze haline getirilmiştir. Nevşehir gezilecek yerler arasında bulunması gereken Hacı Bektaş Veli Türbesi'ni, Kışın Nevşehir'de Gezilecek Yerler listenize de dahil edebilirsiniz. Sosyal ve siyasi bakımdan büyük etkisi bulunan Bektaşi tarikatının piri olan Hacı Bektaş Veli, hayatını Alevi-Bektaşi anlayışını yaşamaya ve bu öğretiyi yaymaya adamıştır. Bu doğrultuda Osmanlı ordusundaki Yeniçeriler Bektaşilik kurallarına göre yetiştirilmiş ve onların aracılığıyla Bektaşi öğretisi yayılmaya başlamıştır. Kapadokya bölgesine uzak konumda bulunan türbeye gidebilmek için Hacı Bektaş Veli Türbesi Yol Tarifi bağlantısını ziyaret edilebilirsiniz.

Osmanlı Devleti'nin kuruluşu ve Anadolu'nun Türkleşmesinde bir hayli etkisi olan Hacı Bektaşı Veli'nin, hoşgörü, tanrı, insan ve evren sevgisi temalarına dayalı olarak geliştirdiği Bektaşilik öğretisi günümüzde de yaşatılmaya devam etmektedir. Bu inanç sisteminin ritüel ve sembollerini barındıran Hacı Bektaş-ı Veli Türbesi, Dünya Miras Listesi'ne aday gösterilmiştir. Nevşehir Gezilecek Yerler arasında mutlaka bulunması gereken Hacı Bektaş-ı Veli Türbesi'nin Avanos, Ürgüp, Göreme gibi yerlere zıt yönde bulunduğu hatırlatılmalıdır.

Kapadokya Balon Turu & Kapadokya'da Yapılacaklar

Kapadokya Balon Turu

Kapadokya'nın en ihtişamlı deneyimlerinden biri, elbette ki güneşin doğuşuyla birlikte balon turu yapmaktır. Nevşehir'de gezilecek yerler doğrultusunda gerçekleştirilen turda, güneş ışınlarıyla birlikte beliren peribacaları silüetlerinin ortaya çıkardığı muazzam manzaraya şahitlik edeceksiniz. Kapadokya'da fotoğraf çekilecek yerler arasından en güzel manzarayı sunan balonları seyredebilir ya da deneyimleyebilirsiniz. Rüzgarın olmadığı havalarda uçuşu gerçekleştirilen balon şöleni için birgün önceden rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir. Kapadokya Balon Fiyatları 2023 yılı için 15 Nisan'a kadar kişi başı 150 - 200 Euro, 15 Nisan'dan sonra 200 - 260 Euro, Mayıs ayı için 240 - 250 Euro arasında değişmektedir. Kapadokya Balon Turu ile ilgili detaylı bilgiye Kapadokya Balon Turu bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Balon uçuşları yaklaşık bir saat sürmektedir. Ancak, ziyaretçilerin otelden alınarak uçuş alanına getirilme ve otele geri bırakılma süreleriyle birlikte toplamda 3 - 4 saat gibi bir zaman dilimini kaplamaktadır. Nevşehir'de En Güzel Yer Neresi? sorusuna cevap bulacağınız bu balon turunda, en güzel yerin tek bir yerle sınırlı olmadığının, Kapadokya'nın başlı başına güzellik abidesi olduğunun farkına varacaksınız. Nevşehir gezilecek yerler denince akla gelen hava balonlarına binebilmek için uygun hava şartlarının gerçekleşmesi gerekmektedir. Bu nedenle uçuş yapacağınız firmayla sürekli iletişim halinde olmalısınız.

Kapadokya Eğlence Aktiviteleri & Kapadokya'da Akşam Ne Yapılır?

Cappadox Festivali

1. Safari yapın. Kapadokya'yı daha geniş çerçevede gezme imkanı bulacağınız alternatifler bulunmaktadır. İster ATV, Jeep ya da At ile safari gerçekleştirin, isterseniz trekking ya da bisiklet turu yapın, her biri sizlere farklı ve güzel bir deneyim yaşatacaktır. Göreme'de Yapılacak Aktiviteler arasına dahil edebileceğiniz ATV safarisi, sizlere unutulmaz anlar yaşatacaktır. Nevşehir gezilecek yerler arasında bulunan vadileri ATV veya at ile gezmek çok keyifli olacak. Kapadokya ATV Turu: 500 TL, At Turu: 500 TL, Jeep Safari: 1600 TL, Klasik Araba Turu: 1600 TL'dir.

2. Türk Gecesine katılın. Türk kültürünü tanıtmak adına Uçhisar ve Avanos'ta düzenlenen Kapadokya Türk Gecesi Eğlence Programına katılarak sevdiklerinizle hoş vakitler geçirebilirsiniz. Nevşehir'de Akşam Ne Yapılır? diye soranlara alternatif olarak sunulan Türk gecesinde, yöresel yemekleri tadarken Türk folklorünü, Kafkas dansını, Semah gösterisi ve teatral oyunlarını seyredeceksiniz. Kapadokya'da yapılacaklar arasına Kapadokya Türk Gecesini dahil edebilirsiniz. Kapadokya Türk Gecesi kişi başı 550 TL'dir.

3. Zelve Peri Bacalarına yansıtılan Mapping Show'u izleyin. Vadide yer alan kayalara projeksiyon yardımıyla yansıtılan 3D harita etkileyici bir görsel şölen sunmaktadır. Göreme'de Yapılacak Şeyler arasına dahil etmeniz gereken Mapping Show, Zelve Vadisi'ni gece yüzünü etkileyici bir şekilde yansıtmaktadır. Nevşehir gezilecek yerler listesine dahil etmeniz gereken Zelve Vadisi, hem gündüz hem gece bir başka güzel.

4. Cappadox Festivali'ne katılın. Mayıs ayında gerçekleşen ve biletleri aylar öncesinden tükenen Cappadox Festivali, başlı başına planlama yapmayı gerektiren bir festivaldir. Kapadokya Eğlence Aktiviteleri arasında bulundurmanız gereken festival; konserler, atölyeler, sergiler ve turlar gibi birçok etkinliği aynı anda deneyimleyebileceğiniz bir programı kapsamaktadır. Üç gün boyunca süren festival kapsamında Kapadokya'da gezilecek yerler daha eğlenceli bir hal almaktadır.

5. Çömlek atölyesine katılın. Kapadokya'da yapılacaklar arasına dahil edebileceğiniz seramik ve çömlek atölyelerinin yoğun olarak bulunduğu Avanos'ta ücretsiz çömlek yapımı atölyesine katılabilirsiniz. Kızılırmak Nehri'nin yataklarından gelen yağlı ve yumuşak kili ellerinizle şekillendirirken, fazlasıyla eğleneceksiniz. Nevşehirde gezilecek yerler arasında olan Avanos'a gidecekseniz atölyelere katılmanızı mutlaka öneririz.

6. Balon eşliğinde gün batımını seyredin. Göreme'de akşam ne yapılır diyorsanız kesinlikle Aşk Vadisi'nde gün batımını seyretmelisiniz. Ayrıca güneşin doğuşuyla birlikte gün doğumu yogası da yapabilirsiniz. Nevşehirde gezilecek yerler açısından önem arz eden Uçhisar Kalesi'nde de gün batımını izlemeyi tercih edebilirsiniz.

Kapadokya'da Kalınacak Yerler & Kapadokya Otelleri

Kapadokya Otelleri

Kapadokya'da Nerede Kalınır? Elbette Kapadokya'da konaklayabileceğiniz yüzlerce otel vardır. Bunların kimisi mağara otellerden kimisi de lüks otellerden oluşmaktadır. Her bütçeye uygun oteller bulunmaktadır. Museum Hotel, adından da anlaşılacağı üzere adeta bir müzeyi andırmaktadır. Kapadokya'da kalınacak yerler arasından tercih edebileceğiniz bu otelin en dikkat çekici yönlerinden biri antikalarla döşenen odalarıdır. Isıtmalı havuzuyla ve manzaralı terasıyla yorgunluğunuzu atabileceğiniz lüks bir oteldir. Otelin konumlandığı yer binlerce yıllık taş ve mağara evlerden oluşmaktadır. Tercihiniz lüks ve Kapadokya Mağara Otel ise, sizin için doğru adres olabilir. Göreme Aydınlı Tepesi'nde yer alan Sultan Cave Hotel de, saunası, sıpası ve açık yüzme havuzuyla hizmet veren Kapadokya'da kalınacak yerler arasındadır.

Evlenen çiftlerin balayı tatili için sıklıkla tercih ettikleri yerlerden biri de Kapadokya'dır. Tarihi dokusuyla mağara otellerden oluşan, çiftlere tatilin doruklarını yaşatacak jakuzili, sıpalı Kapadokya Balayı Paketi, çiftlerin balayı hayallerini süslemektedir. Kapadokya otelleri her şey dahil fiyatları 10 bin TL'den başlamaktadır. Bütçenize göre seçebileceğiniz örnek balayı paketleri şunlardır: Sırça Köşk Balayı Suiti, Kuzey Meleği Balayı Suiti, Özel Havuzlu Balayı Suiti. Kapadokya Havalimanından Kapadokya Balayı Otelleri arasından seçtiğiniz otele gitmek için Rentalia Araç Kiralama hizmetinden yararlanabilirsiniz.

Kapadokya Kahvaltı Mekanları & Kapadokya'da Ne Yenir?

Kapadokya Kahvaltı Mekanları

Kapadokya'nın mağara otellerinden birine ait olan Millocal Restaurant ile kuş bakışı manzara eşliğinde kahvaltınızı yaparken, gün doğumunda kalkan balonları seyredebilirsiniz. Bu mekan, sosyal medyada sıklıkla karşınıza çıkan balon ve Kapadokya manzaralı kahvaltı mekanları fotoğraflarının çekildiği yerdir. Kapadokya gezilecek yerler arasında yer alan Göreme, Güvercinlik Vadisi ve Kızıl Vadi'yi bu mekandan kuşbakışı seyrederken kahvaltının tadını çıkarın. Göreme Panaroma Cafe de manzara eşliğinde serpme kahvaltı sunan en özel mekanlardan biridir. Eşsiz sunumuyla karşılaşacağınız kahvaltınızı yaparken anı ölümsüzleştirmeyi unutmayın.

Otantik kayaların içerisine kurulmuş restourantlarda mutlaka akşam yemeği yemelisiniz. Bu deneyiminize örnek bir yer olarak Saklı Konak verilebilir. Kapadokya'da ne yenir? diye düşünüyorsanız, Kapadokya'nın meşhur yemeklerinden olan testi kebabı, kabak çekirdekli erişte, Ürgüp köfte gibi birçok yöresel lezzeti deneyebilirsiniz. Kapadokya'nın meşhur testi kebabını yiyebileceğiniz en iyi yerin House Of Memories olduğu bilinmektedir. Samimi ve Otantik yer sofrasıyla burada öğle yemeği yerin deriz. Tık Tık Kadın Ekmeği menüsünde Ürgüp köfteyi ve diğer ev yemeklerini görmeniz mümkün.

Nevşehir'in ilçeleri nelerdir?

  • 1. Nevşehir (merkez ilçe)
  • 2. Ürgüp
  • 3. Avanos
  • 4. Derinkuyu
  • 5. Hacıbektaş
  • 6. Acıgöl
  • 7. Kozaklı
  • 8. Gülşehir

Nevşehir'de nereleri gezmeli? & Nevşehir'in güzellikleri nelerdir?

Nevşehir gezilecek yerler: Derinkuyu Yer Altı Şehri, Paşabağları Müze ve Örenyeri, Göreme Açık Hava Müzesi, Zelve Açık Hava Müzesi, Kapadokya Balon Turu, Devrent Seyir Tepesi, Uçhisar Kalesi, Ortahisar Kalesi, Hacı Bektaş-ı Veli Türbesi, Ihlara Vadisi, Güvercinlik Vadisi, Aşk Vadisi, Temenni Vadisi, Peribacaları, Üç Güzeller, Asmalı Konak, Kozaklı Kaplıcaları, Ürgüp Müzesi.

Nevşehir kaç günde gezilir?

Kişisel aracınız varsa Nevşehir'i yaklaşık 3 günde gezebilirsiniz. Ancak her yeri gezebilmeniz mümkün değil. Şehirdeki bütün güzellikleri atlamadan gezmek istiyorsanız, tatil planlamanızı yaparken bir haftayı gözden çıkartmanız gerekmektedir. Nevşehirde gezilecek yerler yukarıda verilmiştir.

Ürgüp'te nereler gezilmeli?

Temenni Tepesi, Ürgüp Büyükakten Yeraltı Evi, Ürgüp Müzesi, Kadınlar Kalesi, Kılıçarslan Gazi Türbesi, Ürgüp Kadıkalesi, Mahzen Şarap Evi. Bu yerleri Nevşehirde gezilecek yerler listenize dahil edebilirsiniz.

Nevşehir neyi ile meşhur?

Peribacaları, Testi Kebabı, Kapadokya Şarabı, Balon Turu, Balayı Otelleri.

Nevşehir'de Bulunan Kiliseler (En Bilinen)

Karanlık Kilise

  • 1. Karanlık Kilise
  • 2. Basileus Kilisesi
  • 3. Yılanlı Kilise
  • 4. Elmalı Kilise
  • 5. Aziz Barbara Kilisesi
  • 6. Tokalı Kilise
  • 7. Pürenli Kilisesi
  • 8. Balıklı Kilisesi
  • 9. Üzümlü Kilisesi
  • 10. Saklı Kilise
  • 11. Kaymaklı Kilisesi
  • 12. Tatlarin Kilisesi
  • 13. Çavuşin Kilisesi
  • 14. Fırkatan Kilisesi
  • 15. Eğritaş Kilisesi
  • 16. Ağaçaltı Kilisesi
  • 17. Tavşanlı Kilise
  • 18. Aziz Vasilyos Kilisesi
  • 19. Vaftizci Yahya Kilisesi
  • 20. Üç Haçlı Kilisesi