Şirince Rehberi & Şirince'de Gezilecek Yerler, Nerede Kalınır

Şirince köyü özellikle 2012 yılında Dünya basınında yer edinmiş bir köydür. Buna göre Maya takviminde 21 Aralık 2012 tarihinde Dünya’nın tamamen yok olacağı ve sadece Şirince köyü sağlam kalacağı gibi bir bilgi kulaktan kulağa yayılmıştı. Uzun kuyruklar eşliğinde Şirince’ye gidenler kalabalık bir gün ve şenlik havasında bir ortam oluşturmuştur. Dünya basınında da büyük ilgi uyandıran Şirince bu sayede Dünya çapındaki ününü arttırmıştır.

İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunan Şirince’ye ulaşım o kadar da kolay değil. İzmir merkezden direkt ulaşım olmadığı için Selçuk’tan Şirince dolmuşlarına binmeniz gerekir. Şirince’ye ulaşmanın en kolay yolu kendi aracınızla gitmek. Eğer havayolu ile İzmir’e ulaşacaksanız Rentalia ile araç kiralayabilirsiniz. Aracınızı uçuş bitiminde teslim alarak hiç vakit kaybetmeden yola koyulabilirsiniz. Size en uygun aracı cazip İzmir Havalimanı Araç Kiralama Fiyatları ile bulmak Rentalia ile mümkün.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı – Şirince arası yaklaşık 68 km. 1 saat gibi bir sürede Şirince’ye ulaşarak doğanın harika huzuru arasında kendinizi resetleyebilirsiniz. Taş evleri, butik otelleri ve şarap mahzenleri ile sakin bir tatil için en iyi adres Şirince.

Şirince Neresi?

Şirince özellikle şehrin yoğunluğundan kaçanların dinlenme mekânı olduğu kadar ayrıca yemyeşil doğası ile birlikte tatilcilere huzur veriyor. Bu kadar şirin bir köy o gün o şartlarda o kadar dikkat çekmesi ve o kadar çok beğenilmesi Şirince’yi özellikle farklı bir konuma koymuştu.

İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı olan bir belde Şirince, yüzyıllar önce bir Rum Köyü olan Şirince zamanla Türkleşmiştir. Bu köy özellikle İzmir’e giden herkes tarafından görülmesi gereken ve gezilmesi gereken bir belde konumundadır. Özellikle incir üretimi ile ünlü olan belde hala bu konuda Türkiye'nin birçok ihtiyacını karşılamakta ve Şirince’de Ne Meşhur sorularına cevap vermekte.. Bunun yanında yabani zeytin üretimi de ilçenin bir diğer ürünlerinden.

Selçuk’ta Gezilecek Yerler kapsamında günümüzde özellikle tatilcilerin çok ilgisini çekerken aynı zamanda da her yönü ile bu belde şimdi herkes tarafında beğeniliyor. Sadece yerli turistlerin değil aynı zamanda da yabancı turistlerinde beğenilen yerleri olarak gündemdedir. İzmir’in pek çok yeri gibi gezi rotanızda es geçmemeniz gereken, en az 1 kere ziyaret edilecek yerlerden Şirince.

Şirince’de Gezilecek Yerler

Daha öncede belirttiğimiz gibi Şirince köyü özellikle geçmişte Rumlar tarafından kullanılıyordu. Bundan dolayı köyde birçok antik ve otantik yapı bulunuyor. Şirince Gezi Rotası belirlemek için sadece bir ya da iki gün yeterlidir. Her mevsim turist kabul eden köy bu yönü ile de ülkeye ekonomik katkı sağlıyor. Köyde yaşayan yerliler dolayısıyla bu durumdan oldukça memnundur.

Aziz John Kilisesi

John Kilisesi, tarihi bir dokuya sahip olan kilise 185 yılında yapıldığı söyleniyor. Kilise şu sıralar sadece bir müze gibi geziliyor. Bu kilise Hristiyanlar için kutsal bir yere sahiptir. Hz İsa’nın 12 Havarisinden en genci olan Yuhanna diğer adıyla Aziz John’un burada yaşadığı ve öldüğü rivayet edilir. Hz İsa’nın annesini emanet edecek kadar çok sevidği ve güvendiği havarisinin Selçuk’ta Hristiyanlığı yaymak için burada kaldığı bilinir. Şirince’ye yakın bir lokasyonda bulunan kilise Şirince’ye giderken ziyaret edilebilir.

Şirince Taş Mektep Müzesi

1900’lerin başında Rum mektebi olarak inşa edilen bina 1996’da yöresel şarap ve lezzetlerin bulunduğu bir restorana dönüşmüştür. Yapının içinde müze, dışında da kış bahçesi ve bahçe mekanları ile restoran bulunmaktadır. Tarihi eser niteliğinde yazılar, defterler ve eğitim ile ilgili birçok eseri de bulabileceğiniz müzeyi gezmek de ayrı bir keyif.

Nesin Matematik Köyü

Şirince’ye 1 km uzaklıkta bulunan Matematik Köyü, matematik ile ilgili bilim, seminer ve çalışmalara ev sahipliği yapmakta. Derslik ve deney sınıflarından oluşan köyde birçok matematik formülü ile ilgili çalışma da mevcut. Bahçesi ve doğası, rehber eşliğinde gezi ve denk gelirseniz eğlenceli seminerleri ile matematiği ilerletmek ve sevdirmek için güzel bir çalışma mekanı.

KEY Museum

Müze arabaseverlerin rüyasına girecek cinsten. 1886 yılında üretilen ilk otomobilden bu yana birçok klasik otomobilleri ve motosikleti koleksiyonda görebilirsiniz. Ayrıca yakıt istasyonları ve araçlarla ilgili daha birçok detay da müzede verilmiş. Girişin ücretli olduğu müzenin biletlerini müze girişinden temin edebilirsiniz. İzmir Torbalı mevkindeki müze Şirince’ye Giderken Gezilecek Yerler arasında.

Maket Köy

Nazmiye ve Ayhan Çetin çiftinin kendi çocukluk anılarındaki köylerini makete döktükleri mekanda yüzlerce figür bulunmakta. Düğün, cenaze, günlük yaşam ve daha birçok olayı da içinde bulunduran maket köydeki atmosfer eski köy yaşamını birebir anlatıyor.

Aziz Demetrius Kilisesi

Rum döneminden kalan klişenin kitabesi günümüze ulaşmadığı için ismi bilinmemektedir. Mübadeleden sonra Selanik’ten gelen Türklerin bir dönem cami olarak kullandığı mihrap izlerinden tahmin edilir. Şirince’ye yüksekçe bir tepeden bakan kilise günümüze kadar ulaşmıştır.

Lokomatif Müzesi

Çamlık Buharlı Lokomatif müzesi buharla çalışan 30 lokomatifin yanında dünyada 2 tane kalan odunla çalışan İngiliz lokomatifini de bünyesinde bulundurur. Çeşitli su cendereleri, yolcu ve yük vagonları, vinçler de Lokomatif Müzesi’nde sergilenmekte.

Şirince’de Ne Yenir?

Şirince’de şarap tadımlarınızı taçlandırabileceğiniz restoranlar mevcut. Çoğu otelin oda kahvaltı olması nedeniyle restoran ve kafelerin akşam yoğun olduğunu belirtmek gerekir. Şirince Artemis Restaurant ve Şarap Evi bölgedeki popüler yerlerdendir. Ayrıca çarşının üst kesimlerinde manzara eşliğinde kahvaltınızı yapabileceğiniz Şirince Kahvaltı Mekanları mevcut.

Şirince’de Şarap Nereden Alınır?

Şirince’nin manzarası, antik kent yapısı ve çarşını tamamlayan ve Şirince’yle özdeşen bir diğer faaliyet ise şarap tadımı. Damak zevkinize güvenen, şarap tadımı yapmayı seven biriyseniz Şirince’de Şarap Nereden Alınır sorusuna cevabı tadım yaparak bulabilirsiniz.

Belde’nin üzümlerini köy mahzenlerinde yıllandıran köyün şarap ustaları son zamanlarda Şirince dışından da değişik şaraplara mahzenlerinde yer vermeye başladılar. Özellikle yerli şarapları şarap severlere sunan Şirince, Şirince Şarabı ile de tadımcıları bekliyor.

Şirince’de Nerede Kalınır?

Bir yere uzun yoldan geldiyseniz burada konaklama önemlidir. Özellikle uzun bir yolculuk sonrası konaklama hayati önem taşır. Her bütçeye uygun olan oteller ve pansiyonlar bulunan beldede genellikle yapılar da taştır. Çoğunu eski köy yapılarının otele çevirilmesi ile oluştuğunu belirtmek isteriz.

Bunun yanında Şirince’de kalabileceğiniz jakuzili lüks bütik oteller de yok değil. Özellikle balayı çiftlerinin tercihleri arasında olan Şirince Butik Otelleri misafirlerini en iyi şekilde ağırlamakta.

Kamp alanı ya da kamp tesisi bulunmayan Şirince kampseverleri bu konuda üzebilir. Doğa kampçıları için çarşının yakın ve 7/24 işler olması büyük avantaj. Yeşilliklerin arasında kendinize en uygun yeri seçerek kampın keyfini çıkarmanız mümkün.