Denizli Gezilecek Yerler (2023 Resimli Liste) - En Güzel Yerler

Pamukkale'nin gözleri büyüleyen ihtişamı, Denizli kebabının damakları şenlendiren lezzeti ve kralları dahi giydiren tekstil tezgahları ile Denizli derinliği olan bir şehir. İkliminin sert olmaması yaz kış gezilmesine imkan sağlarken yazlarının çok sıcak olması gezi rotanızı etkileyebilir. Denizli Gezilecek Yerler listesine göz atarken gittiğiniz yerlerde denk gelirseniz pazara uğrayarak organik meyve sebze alışverişinizi de mutlaka yapın. Denizli'nin yeme içme mekanları ve lezzetlerini keşfetmek, gezi rotanıza aynı zamanda yeni tatlar eklemek ve Denizli yemeklerini tanımak için Denizli'de Ne Yenir yazımızı inceleyebilirsiniz.


Denizli Gezilecek Yerler Neresi?

Sadece Denizli'de Gezilecek Yerler değil, Denizli'ye Yakın Gezilecek Yerler ve lokasyonlar ile verimli bir rota oluşturmak mümkün. Uşak'ta Gezilecek Yerler gibi fazla lokasyonun olmadığı, birbirine yakın olan gezi yerlerinin bulunduğu şehirlerle Denizli'yi birleştirmek akıllıca bir tercih olabilir.

Denizli tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra ulaşımı da kolay bir şehir. Özellikle Denizli Havalimanı’ndan ulaşım karayoluna göre daha kolaydır. Rentalia’nın Çardak Havalimanı Araç Kiralama hizmeti ile havalimanı kapısından aracınızı teslim alarak Denizli’yi kolayca keşfedebilirsiniz. Denizli'de çift olarak gezebileceğiniz Denizli Romantik Yerler ve lokasyonların yanı sıra arkadaşlarınız ve ailenizle de keşfedeceğiniz bir çok güzellik bulunmakta.

Denizli orta ölçekli bir şehir olmakla birlikte diğer şehirlere göre daha geniş bir şehir merkezine sahip. Denizli'de Gezilecek Yerler Merkez ve ilçeler olarak ayrılsa da hepsini tek günde gezmek imkansız. Özellikle aracınız olmadan gezebileceğiniz lokasyonlar bir hayli az denebilir. İşte tam bu noktada şehre kendi aracı ile ulaşım sağlamayanlar için Denizli araç kiralama hizmeti büyük önem taşıyor.

Denizli Gezilecek Yerler Haritası

1 Milyon insana yuva olmasının yanı sıra birçok tarihi ve turistik güzelliğe de ev sahipliği yapmaktadır Denizli. Pek çok medeniyetin kalıntılarının bulunduğu, eski zamanlardan günümüze ulaşan tiyatrolar, stadyumlar ve daha nice yapılar ile Denizli'nin tarihi güzelliklerini keşfedebilirsiniz. Denizli Gezilecek Yerler Listesi ile gezi rotanızı kolaylıkla çıkarabilirsiniz.

Denizli'de Nereler Gezilir Ne Yenir? - Denizli Gezilecek Yerler Rotası

Denizli'de mutlaka gezmeniz gereken yerler arasında mutlaka Pamukkale Travertenleri olmalıdır. UNESCO Dünya Mirası listesinde olan travertenlerin dünyada eşi benzeri yok. Bunun yanında Kleopatra Havuzunu da görmeden gitmek olmayacağı için travertenlerle birlikte Hierapolis Antik Kentini de gezmelisiniz. Ayrıca Denizli Kebabı ve Hacı Şerif'in dondurmalı irmik helvası da Denizli'den ayrılmadan önce mutlaka yemeniz gereken yemek ve tatlılardan.

Pamukkale Travertenleri

Pamukkale

Denizli merkezine 18 km uzaklıkta bulunan Pamukkale Travertenleri Denizli’nin çoğu lokasyonundan görülebilir. Yerli ve yabancı pek çok turisti yıl içerisinde misafir eden Pamukkale, Denizli Gezilecek Yerler listesinin ilk sırasında bulunur. Denizli'ye ve havalimanına yakın konumu ile pek çok insan için ilk durak olan Pamukkale'de travertenlerin yanı sıra havuz ve aquapark etkinlikleri ile tatilcilerin de vazgeçilmezleri arasında.

Jeopolitik miras olarak Denizli’ye hediye edilen Pamukkale’de, Denizli'de Gezilecek Yerler listesine girmesine neden olan gün doğumu ve batımında eşsiz manzaralara tanıklık edebilir, ışıkların travertenlerde danslarını karelere yansıtacak fotoğraflar çekebilirsiniz. Travertenlerin tepe bölümünden Denizli'nin pek çok yeri görülür. Bu da sizin için eşsiz bir manzara seyri demektir.

Son yıllarda iyice yaygınlaşan Pamukkale Balon Turları ile çıkacağınız balon yolculuğu size eşsiz deneyimler yaşatacak. Balonla Denizli'de Gezilecek Yerler rotanızda olan travertenlerin üzerinde süzülerek bembeyaz dağların oluşturduğu harika manzaraya bir kuş misali tepeden bakmak mümkün. Sadece Pamukkale değil, Hierapolis kalıntılarını kuş bakışı izlemek ayrı bir keyif verdiği gibi kentin geçmiş zamanlardaki ihtişamını da hayal etmek mümkün oluyor. Sabah 6-6:30 gibi hazırlıkları başlayan Denizli'de Yapılacak Aktiviteler arasında yer alan balon turları sepet büyüklüğüne göre en çok 8 veya 14 kişi olacak şekilde düzenleniyor. Kalkış alanına genellikle tur firmasının araçları ile ulaşan misafirler sıcak havanın üflenmesi ile gökyüzündeki seyahatleri başlıyor. Ortalama 45 dk ile 1 saat arası değişen turda Pamukkale ve çevresini panaromik olarak izlemek mümkün. İniş bölgesinin hava şartları ve rüzgara göre belirlenmesi nedeniyle kalkış alanı veya acentaya dönüş de genellikle tur içinde oluyor. 12 yaş üstü herhangi bir sağlık problemi olmayan herkes tura katılabiliyor. Pamukkale Balon Turu Fiyatları 2023 yılı için değişiklik göstermekle beraber 2200 - 3000 TL arasında. Pek çok firmanın hizmet sağladığı Pamukkale'de fiyatlar ve dahil olan hizmetleri Pamukkale'de bulunan acentalardan öğrenmek mümkün.

Pamukkale Travertenlerine giriş gişelerinde müzekart geçerli. Ancak müzekartınız bulunmuyorsa Pamukkale Travertenleri Giriş Ücreti 2023 yılı için 200 TL. Pamukkale'nin üst girişinde yeme- içme ve market ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir tesis bulunmakta. İçinde tuvaleti ve yer yer çeşmeleri ile sıcak Denizli günlerinde serinlemek iyi gelecektir. Ayrıca Pamukkale magnetleri ve daha birçok hediyelik eşyayı bulabileceğiniz gift shoplar travertenlerin en tepesinde sizleri bekliyor.

Pamukkale'de gezen Denizli'de Gezilecek Yerler gezginleri için bir diğer önemli husus Pamukkale'nin Meşhur Yemekleri. Özellikle otellerde pek çok mutfağa rastlasanız da çarşıda Türk mutfağı hakim. Bir kaç Uzak Doğu Mutfağı bulunan Pamukkale'de meşhur yemekler arasında sac kavurma, alabalık, gözleme sayılabilir. Özellikle Pamukkale'ye terası bulunan kafe ve restoranlarda manzara eşliğinde muhteşem bir yemek keyfi yaşayabilirsiniz.

Pamukkale'de gezerken bir diğer husus da konaklama. Pamukkale ve çevresinde konaklamak için pek çok alternatif mevcut. Denizli merkezdeki otellerden Pamukkale'ye 30-40 dk gibi kısa bir sürede ulaşabilirsiniz. Ancak ortamın keyfini çıkarmak ve anda kalmak için yapmanız gereken konaklamayı da Pamukkale Otelleri arasından seçmek. Pamukkale'de Otel Fiyatları yıldız sayısı ve hizmetlerine göre değişse de 300 TL'den başlayarak yukarı doğru gitmektedir. Denizli'de Kışın Gezilecek Yerler arasında yer alan termal otellerin yanında aparat, pansiyon ve oda seçenekleri ile konaklama hizmeti veren Pamukkale'de pek çok işletme mevcut. İsteklerinize ve bütçenize en uygun oteli seçerek Pamukkale ve çevresinde konaklamak mümkün.

Hierapolis Antik Kenti

Hierapolis Antik Kenti

Hierapolis Antik Kenti Tarihi Bergama Krallığına dayanır. Denizli'de Romantik Yerler arasında geçen Hierapolis ismini Bergama Kurucusu Telephos'un karısı Hiera'dan aldığı arşivlerde sıkça geçen bir bilgidir. Döneminin önemli ticaret ve kültür merkezi olmasına rağmen deprem bölgesinde bulunması ve dönemin güçlü depremlerinin yıkıcı etkisine dayanamamıştır. Bu yüzden Helenistik mimariden daha çok Roma mimarisi görülen kentte pek çok sütun ve yapı hala ayaktadır. Geniş bir sit alanı olan Hierapolis’i önemli kılan bir diğer özellik Hz İsa’nın 12 havarisinden biri olan Aziz Philip’in burada Romalılar tarafından şehit edilmesi ile artmış ve Hristiyanların Holy City yani Kutsal Şehirleri arasında yerini almıştır. Pamukkale'nin Neyi Meşhur sorusuna Hristiyan turistlerin ilk cevabı kesinlikle Hierapolis Holy City olacaktır.

Şehre ait pek çok kalıntının hala sağlam olarak duruyor olması Hierapolis Antik Kentini gezmeyi daha da keyifli hale getiriyor. Antik tiyatrosunun sütunları ile beraber sağlam olarak kalması ihtişamlı bir görüntü sunsa da aynı zamanda tarihin en eski tiyatrolarından birini de görme şansı sağlıyor. Aynı zamanda 2 büyük kiliseyi de bünyesinde barındıran şehir agorası, hamam - bazalika kompleksi, su kanalları ve dönem evleri gibi mimari yapıları ile canlı tarih olarak ayakta. Kutsal ve siyasi yapıları şehir merkezinde bulunduran Hierapolis mimarisinde Aziz Philip adına yapılan sekizgen kilise Martyrium das şehrin merkezinde bulunuyor. 14 metre uzunluğundaki Frontinus Caddesi ve şehrin kapısı da sağlamlığını koruyan eserler arasında. Kazı sırasında kanalizasyon ve su kanallarında biriken mineraller temizlenerek şehrin yer altı su kanalları da bulunmuştur.

Hierapolis Antik Kenti Hikayesi 2013 yılında bulunan Cehennemin Kapısı ile daha da derinleşti. Bulunan alan restore edilerek 2022 yılında ziyarete açılmıştır. Kilise ile tiyatro arasında bulunan Cehennemin Kapısı dini törenlerin merkezi olmuştur. Pamukkale'yi besleyen önemli sıcak su kaynaklarından birinin tam buradan çıkması ve karbondioksit gazı salgılaması yakınındaki küçük hayvanların ölümüne neden olur. Bu yüzden ölüler alemine geçişin kapısı olduğu inancı ile Cehennem Kapısı ölümün simgesi haline gelmiştir ve denizlide gezilecek yerler arasında bulunmaktadır. Fay hattı üzerinde bulunan yapı depremlerle yıkılmış 2013'ten itibaren restorasyon çalışmaları ile yeniden şehre kazandırılmıştır. Su kaynağına uzak bölgelerde bulunan teraslarla bu yapıyı da gezmek mümkün.

Kente ulaşım shuttlelarla sağlandığı gibi gezi parkuru ile kalıntıları inceleyerek gezmek mümkün. Pamukkale giriş ücreti dahilinde gezdiğiniz şehir travertenlere giderken yol üstünde bulunuyor. Hierapolis Antik Kenti Hakkında Kısa Bilgi veren tabelalar ile şehri rehbersiz gezmek mümkün. İsteğe bağlı olarak girişten ücretli sanal rehber kiralayabilirsiniz.

Hierapolis Antik Tiyatro

Hierapolis Antik Tiyatro

Hierapolis Pamukkale'nin sembolü haline gelen antik tiyatronun yapımının 150 yıl sürdüğü biliniyor. Bu denli uzun sürede ihtişamlı bir şekilde yapılan tiyatro mitolojik kabartmaları, görkemli sütunları, 50 sıra oturma basamakları ve sahne binası ile önemli Roma Tiyatroları arasındadır. Kabartmalı frizlerinde dinsel ve mitolojik pek çok olay tasvir edilmiştir.

Yamaca yaşlanmış olarak kurulan tiyatroya ulaşım uzun ve dik bir patikadan sağlanır. Yamacın başında travertenlere inmeden önce turistler için elektrikli golf araçları konmuştur. Ücretini ödeyerek tiyatroya kolayca çıkabilirsiniz. Tiyatroya ulaşmak kadar sahneye inmenin de hayli meşakkatli olduğunu belirtmek gerekir. Oturma alanını 9 parçaya bölen 8 merdiven sayesinde en dibe kadar inebilir, sahnenin ihtişamlı arka planını inceleyebilirsiniz. Akdeniz Havzasının tek örneği olan tiyatro özgün yapısı ile Geç Roma Dönemine kadar aktif olarak kullanılmıştır. Denizli Gezilecek Yerler listenizde bulunması gerekenler arasında Antik Tiyatronun başları çektiğini unutmamak gerek.

Hierapolis Antik Havuz - Kleopatra Havuzu

Hierapolis Antik Havuz

Bir deprem ile bizlere armağan edilen Pamukkale Antik Havuz MS 7. yüzyılda depremle oluşan çukura sütunların çökmesi ve çukurun termal su ile dolması sonucu oluşmuştur. O yüzyıllarda bile şifa kaynağı olarak bilinen havuza ününü duyup Kleopatra'nın bile geldiği ve sonra adının Kleopatra Havuzu olarak geçtiği rivayetler arasında. Denizli Gezilecek Yerler arasında yer alan havuz, yaz kış 36 derece sıcaklığa sahip havuz vücut ısısında olması nedeniyle her mevsim tercih ediliyor.

Agoranın Roma mimarisi sütunları üzerinde yüzmek, Kleopatra Antik Havuzu ve manzarasını görmek için Pamukkale gişelerinden geçtikten sonra havuz kısmına girmek için ekstra ücret ödemeniz gerekiyor. Yazları sabah 08:00 akşam 21:00 arası açık olan havuz kışları ise 17:00'a kadar açık. Pamukkale Antik Havuz Giriş Ücreti 2023 yılı için 190 TL. Emanet dolapları ve duşların bulunduğu bölgede bazı hizmetler ücretli. Göreceğiniz manzara ücretinin kat be kat üstünde.

Kleopatra Havuzu için deniz sandaleti ve patiği gibi suya özel ayakkabılar kullanışlı olacaktır. Yosunlu sütunların kaygan olduğunu belirtmek isteriz. Hierapolis Antik Havuz Giriş Ücreti 2023 içerisinde emanet dolabı gibi ekstra hizmetlerin olmadığını belirtmek isteriz. Bunlar için ayrıca ücret ödemeniz gerekecektir.

Karahayıt Kırmızı Su

Karahayıt

Termal suları ile ünlü, minerallerinin egzama ve birçok rahatsızlığa şifa olduğu bilinen Karahayıt her yıl yüzlerce yerli turisti ağırlamakta. Pamukkale Kışın Gezilir Mi sorusunun cevabı Karahayıt düşünülerek evet olarak verilebilir. Pamukkale ve Denizli termalleri dendiğinde ilk sırada Karahayıt Kaplıcaları ve otellerinden bahsetmek gerekir. Termal demirli suyunun oluşturduğu kızıl travertenler otel bahçelerinin yanı sıra Karahayıt merkezinin peyzajını da süslemiştir. Şifa kaynağı olmasının yanı sıra görsel şölen de sunan termal suların sıcaklığı 35 - 100 derece arasında değişiklik göstermesi nedeniyle Denizli'de Kışın Gezilecek Yerler listesinde başlarda yer almakta.

Karahayıt Otelleri her yıl şifa bulmak isteyen ve Pamukkale - Karahayıt çevresini gezmek isteyen pek çok misafiri ağırlamakta. Otel ve konaklama imkanlarının geniş olduğu lokasyonda Karahayıt Termal Apartlar da otellere alternatif. Kamp alanlarının ve imkanlarının kısıtlı olduğu bu çevrede tesis bulmak pek kolay değil.

Karahayıt'ın merkezinde bulunan cadde boyu uzanan çarşısı turistler için diğer avantajlı noktalardan. Çarşısından tüm ihtiyaçlarınızı (havuz gereçleri ve mayo dahil) karşılayabileceğiniz gibi konaklama için ihtiyacınız olacak yiyecek - içecek ve temel malzemeleri de temin edebilirsiniz.Denizli'de Gezilecek Yerler Hediyelik eşya ve tekstil ürünlerini de bulabileceğiniz çarşının sonunda Kırmızı Su Parkı bulunmakta. Burada banyolardan farklı olarak minerallerin tortulaşarak oluşturduğu çamurlarla maske yapabilir, ayaklarınızı kırmızı suya sokabilirsiniz. Aynı zamanda piknik için ideal olan Kırmızı Su Parkında kafeterya ve yemek imkanı da mevcut.

Laodikya Antik Kenti

Laodikya Antik Kenti

Laodikya Denizli'nin 6 kilometre kuzeyinde bulunan, dönemin sanat ve kültür merkezi olan, Seleukos Kralı II. Antiokhos'un eşi Laodike adına kurduğu şehirdir. Lycus Nehri kenarında kurulan şehir çok daha öncesinde de yerleşim yeri olarak kullanıldığını yapılan kazılarda çıkan materyallerin yaşına bakılarak tespit edilmiştir. Şehirde dönemin halkı ile pek çok anıtsal yapı yapılmıştır. Bu yüzden işlemeleri bol ve süslü bir mimariye sahiptir.

Laodikya Hakkında Bilgi MS 60'da gerçekleşen depremde şehrin yerle bir olmasıyla azalmıştır. Büyük ve küçük tiyatrosuyla sanata verilen değerin yanında stadyum- gimnazyum kompleksinde yapılan pek çok olimpiyatlarla spora da önem verdikleri anlaşılır. Anıtsal çeşme, meclis binası, büyük kilise ve Zeus Tapınağının da bazı parçaları ve sütunları günümüze kadar ulaşmıştır.

Laodikeia Antik Kenti Tarihi Romalıların kente ayrı bir önem vermesi ile daha da önemli hale gelmiştir. Roma döneminde şehirde sikke bile bastırılmıştır. Ayrıca Vahiy Kitabında yer alan Yedi Asya Kilisesinden biri olan Laodikya Kilisesi burada bulunur. Yedi Altın Kandillik olarak da geçen, erken dönem Hristiyanlık'ta sembolik bir önemi olan kilise o dönemde olduğu gibi bu dönemde de yoğun ilgi görüyor.

Denizli Gezilecek Yerler listesinde bulunan Laodikya'nın devam eden arkeolojik kazılarında yeni keşfedilen "Tanrı'nın Gözleri" mozaikleri kuzey tiyatronun yanındaki kilisede bulunmuştur. Kiliseye gidip gelenleri gözetleyen ve koruyan bir konumda bulunan mozaikler hala bütünlüğünü korumakta ve ziyaretçilerini adeta gözlemektedir. Müzekartın geçerli olduğu antik kent sabah 8 akşam 5 arası açık. Müzekartı olmayanlar için Laodikya Giriş Ücreti 2023 için 75 TL'dir. Yaz aylarında antik kenti gezerken yanınızda mutlaka şapka veya şemsiye olmasını tavsiye ederiz.

Kaklık Mağarası

Kaklık Mağarası

Denizli'de Gezilecek Yerler listesinin bir diğer durağı olan Kaklık Mağarası merkeze 30 km uzaklıkta Honaz ilçesinin Kaklık kasabasında bulunur. Kafeteryası ve kasabanın yerel işletmeleri ile yeme - içme sıkıntısı bulunmayan mağarayı gezerken merdiven tırmanmanız gerekir. Merdivenler mağaranın doğal yapısına dikkat edilerek yerleştirilmiştir.

"Mağaradaki Pamukkale" ve "Yeraltı Pamukkalesi" olarak da bilinir. Tıpkı Pamukkale Travertenleri gibi mağaranın içerisinde bembeyaz travertenler oluşmuştur. Termal suyla oluşan bu yapılara ek mağarada sarkıt dikit ve damla taşı oluşumları da mevcuttur. Suyunda bulunan yoğun kükürt nedeniyle mağarada kükürt kokusu hakimdir. Mağara habitatı dikkate alınarak mağara içinde yarasa ve yarasa yuvalarının olduğunu hatırlatmak gerek. Ancak insanlara herhangi bir zarar vermezler. Mağara loş bir şekilde ışıklandırılmıştır.

Ağlayan Kaya Şelalesi

Ağlayan Kaya Şelalesi

Ağlayan Kaya Şelalesi merkezden 35 kilometre uzaklıkta olsa da Pamukkale'den 25 kilometre uzaklıkta bulunmakta. Pamukkale gezinize rahatlıkla ekleyebileceğiniz lokasyonlardan. Toplu taşımanın gitmediği bir mevkide olması nedeniyle şahsi aracınızla ya da Denizli Kiralık Araç ile kolayca ulaşabilirsiniz. Yolların virajlı olduğunu belirtmek isteriz ancak göreceğiniz manzara buna değecek.

30 metre yüksekten kayaların arasından akan şelale Denizli'de Gezilecek Şelaleler arasında yer alıyor. Özellikle yazın buz gibi havası, yemyeşil ortamı ve lezzetli balıkları ile Ağlayan Kaya Hocanın Yeri mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Yazın bile ayaklarınızı zor soktuğunuz çelik gibi suyu yüksekten akarken sizleri serinletecek. Kayaların üzerine kurulan terasları ve çardakları ile yer sofrasında demlik çay keyfi ve daha pek çok lezzeti bulabilirsiniz. Ağlayan Kaya Giriş Ücreti bulunmuyor. Yeme içme için Hocanın Yeri hizmet veriyor. Taptaze balıklar, demlik çay ve daha pek çok yemek menüsünde mevcut. Altından su akan çardaklarında yazın serinlemek ve suyun sesi ile dinlenmek için Ağlayan Kaya Şelalesi'ni ziyaret etmelisiniz.

Denizli Nikfer Kayak Merkezi

Denizli Nikfer Kayak Merkezi

Denizli’de Kışın Gezilecek Yerler arasında yer alan Nikfer Kayak Merkezi Denizli Kayak Merkezi ve Bozdağ Kayak Merkezi olarak da bilinir. İzmir Bozdağ Kayak Merkezi ile karıştırılması nedeniyle genellikle Denizli Nikfer Kayak Merkezi olarak anılır. Merkezden 75 kilometre uzaklıkta bulunan kayak merkezi her yıl Denizli halkı ve Denizli'yi ziyaret edenler için vazgeçilmez olmuştur. Ege'nin en büyüğü olan kayak merkezinde 1 adet teleski, 2 adet telesiyej, yürüme bandı, 3 adet pist ve kayak takımlarınızı kiralama imkanı bulunmakta. Pistler M1, M2 ve M3 olarak üç ayrı rotada devam etmekte. Denizli Kayak Merkezi Pist Haritası, olanaklar ve fiyat listesi gibi daha pek çok merak edilen konuya Nikfer Kayak Merkezi sitesinden ulaşabilirsiniz. Ücretsiz kayak kurslarının da bulunduğu kayak merkezinde yeme - içme ve tüm ihtiyaçlarınız için belediyenin tesisi mevcut.

Kar tatili severlerin merak ettiği bir diğer hususlardan biri de konaklama. Denizli Nikfer Kayak Merkezi Konaklama imkanı tesisin içerisinde bulunmamakta. Ancak çevrede bulunan oteller ve apartlar kayak merkezi ziyaretçileri için alternatif oluşturmakta. Bir diğer konaklama alternatifi de Acıpayam, Tavas ve yakın bölgelerdeki otellerde konaklamak diyebiliriz. Nikfer Bozdağ Kayak Merkezi Otelleri sayıca az olduğu için konaklama yapacak misafirlerin geliş tarihinden önce rezervasyonlarını yaptırmaları önemli.

Konaklama için son dönemde popüler olan ve özellikle gençlerin yoğun ilgisini çeken bungalov evleri de diğer alternatifler arasında. Sadece kış için değil yazın da dağ tatili için iyi bir alternatif olan Nikfer Kayak Merkezi Bungalov Evleri yoğun ilgi görmekte. Kayak Merkezi güzergahında bulunan bungalov evlerinde aynı zamanda restoran ve kayak malzemesi kiralama hizmeti de mevcut.

İnceğiz Kanyonu

İnceğiz Kanyonu

Aydın ve Denizli'nin ortak gezilecek yerlerinden biri de İnceğiz Kanyonu. Kale ilçe merkezine 45 km uzaklıkta bulunan İnceğiz Kanyonu'nu Kemer Barajı'nı besleyen sular oluşturmuştur. Denizli tarafından kıvrılan berrak suları ve kanyonu izleme imkanı varken Aydın tarafından kanyonun içine inebilir ve küçük bir tekne turu yapabilirsiniz. Yaz aylarında su seviyesi 30 metrelere düşerken bahar aylarında yağış ve kar suyu ile birlikte 50 metrelere yükselen sular daha güzel manzaralar sunmakta.

Kanyonun zirve noktasında tesis bulunmuyor ancak çardaklar ve terasta piknik yapabileceğiniz alanlar mevcut. Kanyonun çok yüksek olduğunu, zemininin engebeli olduğunu ve daha önce düşme vakalarının yaşandığını hatırlatmak isteriz. Uygun ayakkabılarla güvenli sınırlarda eşsiz fotoğraflar çekebilirsiniz. Aynı zamanda yanınızda getireceğiniz kahvenizi yudumlayarak manzarayı seyre dalabilirsiniz.

Kanyonun alt kısmında Aydın tarafından kanyonda tekne gezisi yapılmakta. Denizli'ye Yakın Gezilecek Yerler arasında değerlendirilerek gezi rotası oluşturulabilir. Kale yolu üzerinden kanyonun dibine ulaşmak hem zahmetli hem de yorucu olacağı için Aydın İnceğiz tarafından ulaşmak daha mantıklıdır.

Tabea Antik Kenti

Tabea Antik Kenti

Helenistik Dönemden 1957 yılına kadar kesintisiz yaşamın devam ettiği Tabea Antik Kenti tarihi belgelerde ve seyyahların anılarında Tabae olarak da geçer. Kayalıklar arasındaki düzlüğe kurulan şehir doğal bir kale görünümüne sahip korunaklı bir yapıdadır. Denizli'deki Antik Kentler arasında en uzun kullanılan kentlerdendir. Yaşanan depremler nedeniyle yavaş yavaş boşaltılan şehir 1957'de 1 km uzaklıktaki şimdiki Kale ilçesine taşınmıştır. Büyük İskender'den sonra Kent Devleti olarak devam eden Tabea'da bir dönem gümüş, altın ve bronz sikke basılmıştır.

Hala şehre ulaşım için kullanılan Tabea Köprüsü, kayalara oyulmuş tek odalı evleri, Cevher Paşa Cami, gövdesine insan girecek kadar oyuk eski çınar ağaçları ve 5 medeniyete ev sahipliği sahip yapan şehir kalıntıları ile Tabea Antik Kenti misafirlerini bekliyor.

Denizli'den ulaşımın kolay olmaması nedeniyle Denizli'ye Yakın Gezilecek Yerler listesinde bulunan Tabea Antik Kentine ulaşım için en iyi yöntemin araçla gelmek olduğunu belirtmek lazım. Denizli Havalimanı Rent A Car hizmeti ile havalimanından aracınızı kiralayarak antik kente kolayca ulaşabilirsiniz. Girişte Müzekartın geçerli olduğu kente Kale ilçesi üzerinden ulaşım mümkün. 19. yüzyıl Osmanlı ahşap mimarisinin yaşayan eserlerinden olan Cevher Paşa Cami şehre tepeden bakmakta. Aynı zamanda dikdörtgen yapısı, taş duvarları ve kalem işi süslemeleri ile döneminin mimarisi için de güzel bir örnek teşkil etmekte. Giriş bölümünde Bizans ve daha eski kalıntılara, şehre ilerledikçe de Osmanlı ve Selçuklu kalıntılarına rastlamak mümkün. Tek Minare Selçuklu döneminin izlerine güzel bir örnek. İnceğiz Kanyonu yolu üzerinde bulunan Tabea Antik Kenti İnceğiz Kanyonu rotasıyla birleştirilebilir.

Acıpayam Kanyonu

Acıpayam Benlik Kanyonu

Sarp ve virajlı yollarına değen masmavi suları ve dik kayaçları ile doğanın sizi kucakladığını hissettiren kanyon Acıpayam Benlik’te bulunmakta. Denizli'de Gezilecek Şelaleler listesine de eklenebilecek olan kanyonun ilerisinde suları besleyen asıl kaynak olan şelale bulunur. Tesisleşmenin devam ettiği kanyonda doğanın tadını çıkarabileceğiniz ve harika fotoğraflar çekebileceğiniz teraslar ve köprüler mevcut. Yazın sıcağında serinlemek, piknik yapmak ve doğa ile iç içe olmak için tercih edilebilecek lokasyonlardan. Yolunun yorucu olduğunu, girişte börek, gözleme gibi yiyecekler satılsa da yeme içme imkanının kısıtlı olduğunu hatırlatmak isteriz. Denizli Issız Yerler listesinde bulunan kanyonda kuş cıvıltıları ve su sesi eşliğinde kafa dinlemek mümkün.

Acıpayam Benlik Kanyonu Acıpayam'da Gezilecek Yerler listesi için en ideal lokasyonlardan. Huzurlu ve şehirden uzak bir gün geçirmek isteyenler için ideal olan kanyon, masmavi suları ve kuş sesleri ile adeta cennet. Kanyonun üstündeki köprüler sayesinde suyun üstünde mükemmel fotoğraflar çekilmek mümkün. Seyir terası ve kanyon kenarındaki iskeleleri ile kanyonun belli bir noktasına kadar ilerlenebiliyor.

Keloğlan Mağarası

Acıpayam'da Gezilecek Yerler listesinde olan bir başka lokasyon da Keloğlan Mağarası. Antalya - Denizli yolu üzerinde Dodurga’da bulunan mağara, mineralli suyun oluşturduğu sarkıt ve dikitleri ile masallardaki mağaralardan birini ziyaret eder gibi hissettirerek misafirlerinin ilgisini çeken denizlide gezilecek yerler arasında. Adının saçsız bir köylünün mağara içerisinde uyuyup uyandığında saçlarının çıkmış olmasından aldığı rivayet edilir. Minerallerden zengin suyunun birçok egzama vb hastalığa iyi geldiği iddia ediliyor.

Mağaranın alt tarafından geçen çayın üzerine kurulmuş alabalık tesisi ve terasları ile lezzetli ve taze balıklarla karnınızı doyurabilirsiniz. Su üzerine kurulan çardaklar her misafire özel bir alan sağlarken aynı zamanda çayın su sesi eşliğinde rahatlatıcı bir yemek yemenizi sağlar. Çay boyunca ilerlediğinizde küçük bir Denizli'de Gezilecek Şelaleler arasına girememiş ama manzarası ile tatmin edici bir kaynak karşılar. Burada manzara eşliğinde yürüyüşler yaparak dinlenebilirsiniz.

Mağaraya ve balık tesisine toplu ulaşım aracı olmadığı için şahsi aracınızla veya Rentalia'dan Araç Kiralama hizmeti alarak size en uygun araçla kolayca ulaşabilirsiniz.

Yazır Camii

Acıpayam Yazır Cami

Acıpayam'da Gezilecek Yerler listesinde bir diğer durak da Yazır Camii'dir. 13. yüzyıl ağaç direkli Selçuklu cami mimarisi, dikdörtgen yapısı, pano halinde günümüze kadar net bir şekilde ulaşan süslemeleri ile gezilmesi gereken camiler arasındadır. Caminin 1801'de yapıldığı ve daha pek çok bilgiye kendi kitabesinden ulaşılır.

Ağaç, bitki ve natüralist semboller ile süslenen panolar duvarları süslerken ağaç direkler ile dimdik ayakta kalan cami Yazır'da Denizli Gezilecek Yerler rotası oluşturan ziyaretçilerini beklemekte. Resimlerde perspektif çalışmaları göze çarpsa da gösteriş ve ağır motiflerden kaçınılmış, minyatür ağırlığı hissettirilmiştir. Girişlerin ücretsiz olduğu camiyi gün içerisinde istediğiniz zaman gezebilirsiniz.

Ucarı Göleti

Ucarı Göleti

Denizli'de Romantik Yerler arasına girmiş, Acıpayam'da bulunan Ucarı Göleti hem piknikler hem de romantik yürüyüşler için birebir. Önceden sulama amaçlı kullanılan gölet son yapılan düzenlemelerle gezilecek yerler arasına girmiştir.

Mevsimine göre değişik kuş türlerini gözlemleme şansına sahip olduğunuz gölette aynı zamanda balıklar ve ördekler de var. Piknik alanlarının yanında belediyenin tesisinde yeme - içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Eskiden Denizli Issız Yerler listesinde bulunan gölet tesisleşme ile ailelerin piknik için gözde mekanı haline gelmiştir. Ağacın üzerine kurulan gözetleme terası ile göleti ve çevresini kuşbaşı izlemek de mümkün. Salda Gölü rotanıza kolaylıkla ekleyebileceğiniz Ucarı Göleti Denizli - Antalya yoluna yakın bir lokasyonda.

Salda Gölü

Salda Gölü

Aslında Burdur il sınırları içerisinde bulunsa da Denizli merkeze yakın olması nedeniyle kolayca gidilebilecek bir lokasyon. Türkiye’nin Maldivleri olarak bilinmesi nedeniyle evlenme teklifleri ve gelin - damat çekimlerinin en uğrak noktalarından. Denizli Romantik Yerler listesine güzel bir organizasyonla rahatça girecektir.

Salda Gölü’nde piknik yapmak manzara eşliğinde güzel olacaktır. Tesisleşme aşaması devam etse de mevcutta bulunan seyyar kafelerden yeme – içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Yüzmenin tehlikeli olduğu bildirilse de yasak olmadığı gölde temkinli olmakta ve çok derinlere gitmemekte fayda var.

Manzarasının büyülemeye yettiği Salda Gölü'nde karavanseverlere rastlamak da mümkün. Pek çok köye ve ilçeye yakın olan Salda'da konaklayarak huzurun merkezinde kafa dinlemek mümkün. Hafta sonları gölün kalabalık olduğunu ve park yeri sorununun bulunduğunu hatırlatmat isteriz.

Kefe Yaylası

Kefe Yaylası

Tesisi, banyo ve tuvalet imkanları ve daha birçok özelliği ile kamp severlerin yüzünü güldüren Kefe Yaylası, aynı zamanda doğa gezileri için de uygun rotalardan. Elektrik ve su imkanının bulunması, çadır kiralama, mescit ve market gibi imkanları ile de kamp hayatını kolaylaştıran seçenekler sunuyor. Aynı zamanda şehirden uzak, doğa ile iç içe olan Kefe Yaylası kafa dinlemek için aradığınız Denizli Issız Yerler arasında. Kahvenizi ve kitabınızı alarak kuş sesleri arasında keyif yapmak Kefe Yaylası'nın vazgeçilmezleri arasında

Kamp alanının yanı sıra çocuk oyun parkları ve eğlenceli parkurlar ile doğa tutkunları için güzel bir piknik alanı olarak da gidilebilecek olan Denizli'de Gezilecek Yerler listesinin üyesi Kefe Yaylası içerisinde bulunan tesiste yeme - içme ihtiyaçlarınızı da karşılayabilirsiniz. 7/24 ücretsiz sıcak - soğuk su imkanı duş alanlarında kamp severleri bekliyor.

Denizli merkezde neler var?

Denizli gezilecek yerler merkez listesinde Seyir Tepesi, Çamlık Parkı, Ornaz Vadisi, Adalet Parkı, Bağbaşı Yaylası & Teleferik, Atatürk Etnografya Müzesi, Tarihi Kaleiçi Çarşısı, Babadağlılar İşhanı, Akhan Kervansarayı, Denizli Konağı, Konyalıoğlu Konağı, Forum Çamlık AVM, Teraspark AVM, Aquamall AVM ve Pamukkale Üniversitesi Kampüsü Göl Bahçe bulunmakta.

Denizli Seyir Tepesi

Denizli Seyir Tepesi

Denizli’nin yakın zamanlarda kavuştuğu Seyir Tepesi bünyesinde birçok aktivite ve alanları barındırıyor. Restoranlar ve cafeler, park alanları, çadır alanı, yapay tüneller, macera parkurları, dünyanın en büyük horoz heykeli, kaykay parkuru ve çocuk oyun alanları gibi daha bir sürü eğlenceli aktiviteye sahip olan tematik park özellikli bir lokasyon. Denizli'de Yapılacak Aktiviteler arasında yer alan dağ kızağı ile yeşillikler içinde adrenalin dolu bir aktiviteyi tatmak da mümkün. Uzunluğu ve yüksekliği ile Türkiye'nin ilk sıralarında olan seyir tepesi dağ kızağının yanında 5 farklı kulesi ile çeşitli rotalarda zipline ile yüzlerce metre yüksekten kayabilirsiniz. Tepeden Denizli'ye bakan cam horoz heykeli de hem büyüklüğü, hem renkleri ile görenleri kendine hayran bırakıyor.

Denizli Gezilecek Yerler Merkez listesinde yer alan Seyir Tepesinde güzel vakit geçirmenin yanı sıra içerisinde bulunan restoran ve kafelerde Denizli manzarası eşliğinde kahvaltı yapabilir, akşam yemekleri için tercih edebilirsiniz. Kamp alanlarının ve piknik bölmelerinin de bulunduğu Seyir Tepesi ailecek vakit geçirmek isteyenlerin de uğrak noktası. Araçla ulaşımın sağlanması tepeyi cazip kılsa da özellikle yazın hafta sonları çok kalabalık olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Denizli Çamlık Parkı

Denizli'de Gezilecek Parklar denince akla ilk sırada gelen şüphesiz ki Çamlık Parkı. Piknik alanları ve oyun parkları ile ailelerin hafta sonu da sıklıkla tercih ettiği Çamlık parkında geniş yürüyüş parkurları bulunmakta. Yer yer tırmanmayı da gerektiren "Çeşmeler" olarak bilinen Çamlık Parkı yürüyüş rotası uzunluğu nedeniyle herkesin tamamlayamadığı doğa yürüyüşü rotalarından.

Çamlık parkında bulunan kafelerde demlik çay ve çekirdek ile şehrin ortasında doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Trafikten ve şehrin koşuşturmacasından uzak olmak, çocuklarınızla rahatça bisiklet binmek için güzel bir tercih. Kınıklı Teknokent tarafından da giriş yapılabilen Çamlık Parkı aynı zamanda aynı adı taşıyan çamlık Caddesine bağlanır. Denizli'de Ne Yenir diye düşünenler için güzel alternatifler bulabileceğiniz Çamlık Caddesi Restoranları aynı zamanda geç saatlere kadar hizmet vermekte.

Bağbaşı Yaylası & Teleferik

Denizli Bağbaşı Yaylası Teleferik

Denizli Gezilecek Yerler Merkez içerisinde yer alan lokasyonlardan biri de Bağbaşı Yaylası ve teleferik. Yazın yeşilliklerin arasından yükseklerin serinliğine, kışın karlı yaylaya ulaşmak için eşsiz bir manzarada yolculuk yapacaksınız. Teleferik yolculuğundan sonra servislere binerek yaylaya kolayca ulaşabilirsiniz. Yayladaki tesisler ve bungalov evler konaklamak için de imkan sağlamakta. Doğa yürüyüşleri ve huzurlu bir tatil için aranan pek çok şeyi burada bulmak mümkün. Yazın Denizli sıcağından bunalanlar için serin bir kaçış noktası ve Denizli'de Gezilecek Yerler listesinin favori duraklarından.

Denizli'de Yapılacak Aktiviteler kapsamında bungalov evlerinde şömine ve duş imkanı bulunan yaylada doğa ile huzurlu bir tatil mümkün. Teleferik varış istasyonunda da yeme - içme imkanının bulunduğu bir tesis mevcut. Denizli'yi tepeden seyretmek ve teleskopla manzarayı izlemek için belediyenin yerleştirdiği teleskoplar da hizmet vermekte. Yaylaya çıkmak için teleferik istasyonundan bilet almanız gerekiyor. İstasyon Bağbaşı mevkinde olup Antalya - Denizli yolu üzerinden görülmekte.

Yaylanın karanlık çökünce sakinleştiği, sabahki coşkusunu dinlinliğe bıraktığını belirtmek isteriz. Özellikle kafa dinlemek, huzurlu bir akşam geçirip dinlenmek isteyenler için gece Denizli Issız Yerler arasında. Dinlenmenin yanı sıra emniyet açısından ışıklı bölgeler ve yayla merkezinden uzağa gitmemenizi tavsiye ederiz.

Belediyenin yaylaya kurduğu kameralar ile evinizden Bağbaşı Yaylasını Bağbaşı Yaylası Mobese Canlı Yayın olarak izlemek de mümkün. Özellikle kar yağarken yaylayı kameradan izlemek oldukça keyif veren aktivitelerden olmasının yanı sıra, gideceğiniz zaman yaylanın ne kadar dolu olduğunu ya da yağmur yağıp yağmadığını kolayca tespit edebilirsiniz. Farklı açılardan yayın veren kameralar canlı olarak sırayla görüntü vermekte.

Denizli'de ne yapılabilir?

Eğer bir doğa severseniz Kefe Yaylasında kamp yapabilirsiniz ya da Çamlık Parkında yürüyüş, Ornaz Vadisinde piknik tam size göre. Macera tutkunları için Seyir Tepesi macera parkurları ve Bağbaşı Teleferiği, yemek tutkunları için ise bol bol Denizli Kebabçısı Denizli'de ne yapacaklarını düşünenleri bekliyor.

Atatürk Etnografya Müzesi

Cumhuriyet dönemi parti binası olarak kullanılan bina konakvari havası ile Bayramyeri Babadağlılar İşhanı ile komşudur. 4 Şubat 1931'de Atatürk'ün de 1 gece konakladığı parti binası daha sonra Verem Dispanseri olarak görev yapmıştır. Bu görevini de layığıyla tamamlayan bina Atatürk'ün 100. doğum gününde bir odası Atartürk'ün kendi eserleri sergilenecek şekilde düzenlenmiştir.

Etnografya Müzesinin diğer odaları binanın yapıldığı dönemin etnik yapısı yansıtılarak köşk olarak yeniden dizayn edilmiş ve maketlerle o dönemin kıyafetleri ve yaşantısı canlandırılmaya çalışılmıştır. Müzekart ile girişin yapılabildiği müze denizlide gezilecek yerler arasında her gün açık olan lokasyonlardandır.

Akhan Kervansarayı

Akhan Kervansarayı

Selçuklulardan miras, Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Akhan Kervansarayı yakın tarihin önemli eserlerinden biridir. İki kitabesi bulunan kervansaray döneminin oldukça büyük kervansarayları arasındadır. Dönemin valisi Seyfettin Karasungur bin Abdullah zamanında 2 kısım olarak tamamlanmıştır.

Denizli-Doğu Beyazıt Güzergahı adı İle UNESCO Dünya Mirası listesine eklenen Akhan Kervansarayı ün olarak sönük kalsa da önemli eserlerdendir. Kitabesinde II. İzzettin Keykavus'un ismi geçmektedir. Denizli - Ankara yolunun 7. kilometresinde bulunan kervansaray Denizli Gezilecek Yerler Merkez lokasyonlar arasındadır.

Çardak Han

"Çardak Han" olarak da bilinen Çardak Kervansarayı, Denizli - Eğridir kervan yolu üzerinde Alaaddin Keykubat tarafından yaptırılmıştır. Kapısının üzerinde 7 satırlık kitabe ve kitabelerin iki tanında aslan figürleri bulunur. Çardak ilçesinin çıkışında bulunan han Selçuklu sultan hanlarının adeta küçük bir örneğidir. Türk İslam eserleri arasında yer alan Han, geniş avlusu ve kapalı alandaki paye başlarında bulunan çifte balık, insan ve boğa başı rölyefleriyle dönemin hanları arasında öneme sahip olduğu anlaşılır.

Yakın zamanda restorasyonu tamamlanan han Kurtuluş Savaşı döneminde de aktif rol almış ve erzak deposu olarak kullanılmıştır. Kapısının üzerindeki kitabede 1230 yılında dönemin Honaz vilayeti valisi Esedüddin Ayaz Bin Abdullah eş-Şehabi tarafından Alaaddin Keykubat'ın emri ile yapıldığı yazar. Denizli Havalimanı ve merkez arasında bulunan Çardak Han'ı uçaktan indikten sonra Denizli Gezilecek Yerler rotanızda ilk sıraya alabilirsiniz.

Afrodisias Antik Kenti

Afrodisias Antik Kenti

Aydın’da Gezilecek Yerler listesinin vazgeçilmezlerinden olsa da Denizli’ye yakınlığı ile gezi rotanıza ekleyebileceğiniz antik kentlerden Afrodisias. MÖ 5000 yıllık bir geçmişi olan bu şehir içerisinde bulunan Afrodite adanan ve şehre ismini veren Afrodit Tapınağı, tetropylon, tiyatro, stadyum ve agora gibi birçok yapıyı günümüze taşımayı başarmıştır.Denizli'ye Yakın Gezilecek Yerler listesinde olan Afrodisias'a müzekart ile giriş yapabilirsiniz.

Afrodisias Stadyum’u antik çağlardan günümüze taşınan nadir stadyumlardandır. Antik çağlarda pek çok spor müsabakalarına ve olimpiyatlara ev sahipliği yaptığı tarihi belgelerden bilinir. Kentin duvarlarına işlenmiş zengin yazıtlar hem dönem hakkında önemli bilgiler vermekte hem de şehre adeta bir anıt niteliği katmaktadır.

Işıklı Gölü

Işıklı Gölü

Büyük Menderes Irmağı'nın doğuşu olan göl Çivril Ovası içinde bulunur. Göl kuşları ve baharda açan nergisleri ile görenleri mest eden Işıklı Gölü merkeze yaklaşık 100 km uzaklıkta bulunur. Herhangi bir tesisleşmenin bulunmadığı gölde piknik yapmak ve balık tutmak yapılacak aktiviteler arasındadır.

Balıkçılık ve sulama için de kullanılan gölde mini kayık turu veya su bisikleti turu için kiralama yapan işletmeler bulunmakta. Denizli'de Romantik Yerler arasında bulunan göl, aynı zamanda pek çok evlenme teklifine de şahit olmuştur. Kışın buz tutma ihtimalini hatırlatarak yaz ve bahar aylarında gitmenizi tavsiye ederiz.

Buldan Evleri

Buldan Evleri

Tarihi Buldan Evleri cumbalı mimarisi, gerdanlığı ve kendine has tahta yapısı ile görenleri mest ediyor. Mimarisi korunan evlerde ocaklığından cumbasına kadar aktif olarak kullanılan evler görenleri o döneme ışınlıyor adeta. Döneminin mimarisini bugünlere ustalıkla taşıyan evler Buldan ahalisinin günlük yaşantısından da izler taşımakta.

Mimarisinin güzelliğinin yanı sıra yenileme projesinde rengarenk boyanan eski evler Buldan'a ayrı bir çehre kazandırmıştır. 31 sokakta 117 evin koruma altına alındığı Buldan'da bazı evler restoran ve iş yeri olarak aktif olarak kullanılırken çoğu konut olarak kullanılmaya devam ediyor.

Denizli Tarihi Evler dediğimizde akla gelen bir diğer lokasyon da Babadağ Evleri. kendine has mimarisi ve rengarenk boyaları ile sokaklarında gezenleri adeta mest ediyor. Bazı bölgeler heyelan nedeniyle boşaltılmış ve yıkılmış olsa da yer yer eski Babadağ Evlerine rastlamak mümkün. Diğer Denizli'deki Tarihi Ev örnekleri merkezde bulunan Denizli Konağı, Konyalıoğlu Konağı ve Osman Bey konağıdır. Şehrin göbeği diyebileceğimiz Çınar mevkinde bulunan konaklar belediyenin işletmesinde cafe olarak kullanılmakta.

Tripolis Antik Kenti

Tripolis Antik Kenti

Tripolis Antik Kenti Denizli'nin Buldan ilçesinde bulunan geniş bir sit alanına sahip antik kentlerden. Adını üç güçlü medeniyetin kesişim noktasında olması nedeniyle bu ismi alan şehir Roma döneminde de senatör çıkaran şehirler arasına girerek Roma'nın önemli şehirleri arasına girmiştir. Tiyatro, hamam, şehir binası, apsisli yapısı, nekropolü, kale ve surları tarihe meydan okuyarak günümüze ulaşmıştır. Menderes Nehri kenarına kurulan kent, Frigya ve Karya bölgesine geçişte olduğu için tarihte diğer şehirlerle de etkileşim içinde olmuştur.

Dikdörtgen yapılı agorası yerleşkenin merkezinde bulunurken, caddeleri ve diğer büyük yapıları agora çevresinde konumlanmıştır. Su yolları ve diğer yapılarının sağlamlığı ile dikkat çeken antik kente girişte müze kart geçmektedir. Sabah 8 akşam 19 saatleri arasında antik kenti gezebilirsiniz.

Denizli'de Alışveriş Yapılacak Yerler ve AVMler

Babadağlılar Çarşısı

Babadağlılar Çarşısı

Denizli merkezde Bayramyeri Mevkinde bulunan Mimar Cengiz Bektaş tarafından 1975'te inşa edilen Babadağlılar Çarşısı sarmal yapısı, merdiven gerektirmeden gezilebilen mimarisi ve Denizli'nin emeği tekstil ürünleri ile meşhurdur. Denizli Gezilecek Yerler listesine ilginç mimarisi ile eklenebilecek vasıfta olan çarşı aktif olarak ilk günkü hali ile kullanımdadır. Merdiven ve asansör bulunan çarşıyı en aşağından başlayarak merdiven kullanmadan rampalı yapısı ile gezebilirsiniz.

Pek çok tekstil ve çeyiz ürünlerini bulabileceğiniz çarşıda popüler ürünler Denizli Havlu Alınacak Yerler, bornozlar, çarşaflar, nevresimler ve Buldan bezleridir. Çoğu tekstil firmasının fabrika satış mağazasının bulunduğu çarşı Denizli ticareti ve tekstili için sembolik hale gelmiştir. Çeyiz ürünlerini de bünyesinde bulunduran çarşı haftanın 7 günü açıktır.

Tarihi Kaleiçi Çarşısı

Denizli’nin göbeğinde bulunan ve unutulmaya yüz tutmuş bakırcılık, dericilik gibi zanaatkarları da bünyesinde bulunduran çarşı aynı zamanda sarraf ve tekstillerinde bulunduğu adreslerden. Denizli’de Ne Yenir diye düşünenler için lezzeti ile nam salmış Denizli Kebabı dükkanlarına çok yakın bulunan çarşının içinde de Denizli Kebabçıları mevcut. Aynı zamanda Gazezoğlu Pide de kahvaltı - yemek demeden uğramanız gereken lokasyonlardan.

AVM öncesi alışveriş kültürünün vazgeçilmezi olan çarşılar ihiyaçlarınızı karşılayacak pek çok dükkana sahip. Baharatçısından kıyafetçisine, sarrafından gelinlikçisine pek çok esnafın bulunduğu çarşının arka tarafında zanaatkarların işyerleri mevcut. Bakırcı, ayakkabıcı ve daha birçok unutulmaya yüz tutmuş zanaatın zanaatkarları burada zamana meydan okuyarak hizmet vermeye devam etmekte.

Teraspark AVM

Merkefendi Yenişehir'de bulunan Teraspark AVM teknolojiden giyime pek çok mağazanın bulunduğu işlek alışveriş merkezlerinden biri. Outlet olması nedeniyle uygun fiyatlara ürünlerin de bulunabileceği göz önünde bulundurularak keyifli bir alışveriş için tercih edilebilir. Çocuk oyun alanları ile aileler için avantajlı bir gezi sunan Teraspark açık ve kapalı otoparkı, kuru temizlemesi ve daha pek çok imkanı ile Denizli'de hizmet vermekte. Sineması ile misafirlerine film alternatifleri de sunan Teraspark AVM'ye otobüs ve minibüslerle de kolayca ulaşabilirsiniz.

Forum Çamlık

Forum Çamlık AVM

Şehrin merkezinde bulunan Forum Çamlık AVM'de yeme - içme, pek çok markanın ürünleri ve sinema mevcut. Çeşitli markaların bulunduğu Forum Çamlık tüm ihtiyaçlarınıza uygun mağazalar ile hizmetinizde. Teraspark kadar geniş bir alana sahip olmasa da çocuklarınızın eğlenceli vakit geçireceği oyun bölümü, yemek katı ve oyuncakçı ile çocuklu aileler için de tercih edilebilir. Park sorununun olduğu AVM'ye pek çok otobüs ve minibüs çeşitli lokasyonlardan ulaşım hizmeti veriyor.

Aquamall Denizli

Açık konsepti ile butik ve küçük bir AVM olan Aquamall, genellikle yol üstü konsepti ile alternatifin az olduğu ama işlevselliğin ön planda olduğu bir alışveriş merkezi. Metro marketle aynı alanda bulunan AVM'de sadece açık otopark hizmeti vermekte.

Denizli’de daha birçok tarihi ve turistik güzellikleri görmek, yeni yerler keşfetmek ve kültürünün bir parçası olmak için tek yapmanız gereken Rentalia ile size ve bütçenize en uygun aracınızı kiralayarak yola koyulmak.