Denizli'de Ne Yenir & Denizli En İyi Restoranlar ve Yemekler

Denizli gezinizi güzel bir yemekle taçlandırmak ya da çıkıp güzel bir yemek yiyerek keyif yapmak istiyorsanız pek çok mekan alternatifi mevcut. Yöresel mutfaklardan dünya mutfaklarına kadar pek çok yemek mekan ve alternatifi bulunan Denizli'de Denizli'de Ne Yenir diye soranlar için her damağa uygun bir lezzet bulmak da mümkün. Yüzlerce mekanın yanında seçkin restoranlar ve mutfakları ile Denizli'de yemek yemek ayrı bir keyif. Özellikle Denizli'de Akşam Yemeği için şık restoranlar, Denizli'de Yemek Yenecek Yerler ve tadı damağınızda kalacak lezzetler için yazımızı incelemelisiniz.

Denizli'de Nerede Yemek Yenir?

Denizli'de Ne Yenir diye merak edenler için Denizli'nin meşhur ve tadı damağınızda kalacak lezzetler sunan mekanları şunlardır:

  • Muhtarın Yeri Denizli Kebabı
  • Kebabçı Enver
  • Kebabçı Baki
  • Değirmende Canlı Alabalık
  • Hacı Şerif
  • Gazezoğlu Pide
  • Miske Antep Mutfağı
  • Garson Şükrü
  • Dönerci Yaşar
  • Çöp Şişçi Mehmet
  • Ruma
  • Tabea
  • Denizli Yemek Yenecek Yerler arasında bulunan mesafe, gezilecek yerlerin uzak olması ve Denizli'de ulaşım alternatifi olarak otobüs, minibüs ve taksi harici seçenek bulunmaması nedeniyle en iyi alternatif araç kiralamak olsa gerek. Özellikle havalimanından merkeze mesafenin uzak olması Denizli Çardak Havalimanı Kiralık Araç hizmetinin önemini arttırıyor. Havalimanı yerine merkezden araç kiralamak da bir diğer alternatifler arasında. Denizli Araç Kiralama hizmeti ile Denizli Otogar, Denizli Tren Garı ve pek çok lokasyondan aracınızı teslim alarak rahatın ve kolay ulaşımın keyfine varabilirsiniz. Konforlu bir kiralama ve 7/24 çevrimiçi destek için aracınızı Rentalia ile kiralamanızı tavsiye ederiz.

    Yöresel yemeklere göz atmak gerekirse Babadağ keşkeği, biber tatarı, Denizli kebabı, dondurmalı irmik helvası ve akla gelmeyen sayısız yöresel lezzeti ile Denizli mutfağı misafirlerini memnun eder. Şarapları da bir o kadar methedilen Denizli'de Pamukkale Şarapları damaklarda unutulmayacak izler bırakacak türden. Denizli'de Ne Yenir sorusunun yanında Denizli'de nerede yemek yeneceği de üzerinde durulması gereken konulardan

    Denizli'de Meşhur 3 Şey listesine girecekler arasında bulunan Denizli Kebabı için güzel mekan bulmak Denizli'ye ziyarete gelen misafirler için oldukça zordur. Pek çok insan doğru adresi bulamadığı için kebabı da yanlış değerlendirir. Denizli kebabında etin nereden olduğundan tutun da fırının şekline kadar önemlidir lezzeti için. Bu yüzden Denizli'de Kebab Nerede Yenir önemli bir husustur.

    Pamukkale demişken Denizli gezi rotası oluşturmak istiyorsanız, Denizli'de nereleri gezebilirim diyorsanız Denizli'de Gezilecek Yerler yazımızı incelemenizi tavsiye ederiz.

    Denizli'nin yöresel yemeklerini yapan pek çok mekanı da yemek mekan alternatifleri arasında listeleyebiliriz. Çoğu ev yemeği ya da esnaf lokantası konseptinde olan bu mekanlarda yöresel Denizli yemekleri ve ev yemekleri listeleniyor. Denizli'de Ne Yenir listesinde sayılacak pek çok yemek olsa da en meşhurlarını sizler için derledik.

    Denizli'nin En Meşhur Yemekleri - Denizli'de Ne Yenir?

    • - Keşkek
    • - Biber Tatarı
    • - Söğürme
    • - Çaput Aşı
    • - Haşhaşlı Kömbe
    • - Ceviz Helvası (Ceviz Ezmesi)
    • - Denizli Kebabı
    • - Kuyu Tandır
    • - Tuzlama(Dirleme)
    • - Tahinli Pide
    • - Top Tarhana
    • - Etli Soğanlı Katmer
    • - Arabaşı

    Denizli’de Nerede Yemek Yenir - Denizli Yemek Yenecek Yerler sorularının cevabını bulabileceğiniz, pek çok lezzeti bir araya topladığımız alternatiflerimiz şu şekilde:

    Denizli Kebabı

    Denizli Kebabi

    Denizli’nin Meşhur 3 Şeyi arasına girebilecek niteliğe sahip Denizli Kebabı, sabah ezanı ile taş fırınlara atılan etlerin odun ateşinde saatlerce pişip tabiri caiz ise lokum kıvamına gelmesi ile hazır olur. Yanında etin kendi yağına batırılmış lavaşlarla servis edilir ve elle yenir. Denizli kebabı genellikle ikindi saatinden sonra kalmaz. Bu yüzden Denizli'yi gezerken lezzet rotanızı buna göre ayarlamanızı tavsiye ederiz.

    Denizli Kebabı Nerede Yenir?

    Muhtarın Yeri

    Denizli’nin eski ve çoğu kişi tarafından bilinen kebap mekanı Muhtarın Yeri ve diğer kebapçılar genellikle Kaleiçi Çarşısı’na yakın olarak bulunur. Sabah ezanı ile tandıra atılan etler yanında söğüş ve yayık ayran ile damaklarda şölen yaratır.

    Kebapçı Muhtar’ın Antalya - Denizli yolu üzerinde Cankurtaran’da da şubesi vardır. Bu güzergahlar üzerinde yolculuk ederken şehir içine girmek zorunda kalmadan doğa manzarası eşliğinde Denizli kebabınızı yiyebilirsiniz. Özellikle yaz ayları ve akşam saatlerinde kalabalık olan mekanda Bayramyeri'nin aksine 7/24 kebap bulmak mümkün.

    Kebabçı Enver

    Denizli’nin ilk ustalarından olan Enver usta, kebaplık kuzuları odun ateşinde ağır ağır pişirerek leziz kebaplar elde ediyor. Zahire pazarı mevkisinde bulunan dükkanında birçok ünlüyü de ağırlamış. Pidelerini de özel olarak hazırlatan Kebabçı Enver Usta tecrübesi ve el lezzeti ile iddialı mekanlar arasında. Denizli Ne Yenir diye soranlar için Kebabçı Enver Ustanın kebapları listenin ilk sıralarında.

    Kebabçı Baki

    Denizli’nin eski kebap ustalarından biri de Baki Usta. İkindiye kalmadan biten kebabları yanında gelen köz soğan biber ile kebabı ayrı bir boyuta taşıyor. Yıllardır değişmeyen yöntemleri ve sunumu ile yerel esnaf dahil pek çok kişiyi mekanında ağırlamaktan keyif duyan Baki Usta'nın da kebapları dillere destan. Denizli Yemek Yenilecek Yerler denince akla Kebabçı Baki'nin Bayramyerindeki yıllardır müşterilerini ağırlayan dükkanı geliyor tabi ki.

    Değirmende Canlı Alabalık

    Eskiden beri Denizli’nin Meşhur Yemek Yerlerinden olan, şırıl şırıl akan suyun yanında keyifle yiyebileceğiniz taze alabalıklar için en iyi mekanlardan biri Değirmende Alabalıktır. Kiremit, göveç ve ızgara seçenekleri ile alabalıkta yılların restoranı olarak hizmet vermektedir.

    Meze çeşitleri ve salataları ile alabalık yanında iyi gidecek her şeyi düşünen Değirmen Alabalık'ta en önemli şey balığınızın taze olması. Sizin için özel olarak seçilen ve tutulan balıklar yine ızgara - kiremit ve kızartma seçenekleri ile sizin için özel olarak hazırlanır. Kara kara Denizli'de Ne Yenir diye düşünmek yerine şık bir akşam yemeği için değirmende yer ayırtabilirsiniz.

    Hacı Şerif

    Denizli Hacı Şerif

    Dondurmalı irmik helvasının mucidi, akide şekerle başlayarak türlü tatlılarla imalatını zenginleştiren Hacı Şerif lezzeti ile damakları şenlendiriyor. Sokak lezzeti tarzında sunduğu helvası dışında mekanlarında servis bulunmuyor. Kabak tatlısı, lokumlar, akide şekerleri, tahin, irmik helvası, çikolata ve daha birçok tatlı Denizli’deki birçok lokasyonunda sizleri bekliyor. Denizli'de Ne Yenir diye soran olursa cevaplarınız arasında mutlaka dondurmalı irmik helvası olsun.

    Gazezoğlu Pide

    Tarihi Kaleiçi Çarşısı’nda bulunan Gazezoğlu Pide 80 yılı aşkın zamandır Denizli halkına en lezzetli pideyi sunmakta. Sabahtan başlayan pide servisi akşama kadar devam ediyor. Kendi yaptıkları açık ayranı ve çıtır çıtır pideleri ile midelere şölen sunan pideci Denizli’de Nerede Yemek Yenir diye soranlar için iyi bir alternatif.

    Mekanı büyük olmayan, çarşının içerisinde bulunan alanlara da masa atan Gazezoğlu Pide aynı zamanda nostaljik bir hava ile eski Denizli hissini de tattırıyor. Sabah kahvaltı için boş pide veya yumurtalı - kaşarlı pide alternatifleri ile lezzetli bir Denizli Kahvaltı Mekanı olduğu da aşikar.

    Miske Antep Mutfağı

    Miske Restaurant

    Denizli’de Antep lezzetlerinin keyfini çıkarabileceğiniz en iyi restoran. Antep’in damaklarda bıraktığı eşsiz lezzetleri doyasıya yiyebilirsiniz. Ayrıca katmeri ile lezzetli bir son için Miske aradığınız yer. Denizli Restoran Alkolsüz kategorisinin en iyileri arasında.

    Denizli Ne Yenir sana gelince diye soranlara eşsiz Antep lezzetleri, beyranı, fıstıklı katmeri ve daha birçok yemek alternatifi ile zengin bir menüye sahip Miske Antep Mutfağı'na gidin derler. Aynı zamanda kahvaltı mekanı arayanlar için de enfes bir kahvaltı alternatifi. Çeşit çeşit peynir ve kahvaltılıkları ile pazar kahvaltıları için de ideal mekan. Doluluk nedeniyle rezervasyon yaparak gitmenizi tavsiye ederiz.

    Garson Şükrü

    Garson Şükrü

    Denizli Yol Üstü Lezzet Durakları arasında Antalya - Denizli yolu üzerinde bulunan Garson Şükrü mezeleri, yemekleri, alkollü ve alkolsüz içecekleri ile Denizli’nin en iyi restoranları arasına girmektedir. Mekanın çok rağbet görmesi nedeniyle rezervasyon saatinizi ve kalacağınız süreyi bildirmenizi isteyeceklerdir. Rezervasyon yaptırmadan gittiğinizde bekleme ihtimalinizin bulunduğu mekanda yemeklerin lezzeti tartışmasız.

    Denizli Alkollü Mekanlar arasında bulunan Garson Şükrü'de içkinizin yanına yakışacak lezzetleri de sipariş verebilirsiniz. Zaman zaman gerçekleşen performanslarla eğlenceli bir yemek sizleri bekliyor.

    Dönerci Yaşar

    Yol üstü lezzetlerden biri de Dönerci Yaşar. Lezzetli dönerini porsiyon, dürüm, iskender, pilav üstü ve ekmek arası olarak tercih edebilirsiniz. Lezzetli açık ayranı ile çok yakışan dönerde sadece et seçeneği mevcut. Çorba ve tatlı ile güzel bir başlangıç ve bitiş yapabilirsiniz. Denizli'de Ne Yenir listesinin ön sıralarına yerleştirebileceğiniz Dönerci Yaşar'da yanık kokulu açık ayranını da denemenizi tavsiye ederiz.

    Bayramyerinde bulunan ilk ve ikinci şubelerinde de aynı lezzetli döneri yiyebilirsiniz. Bayramyeri şubelerinin geç saatlere kadar açık olmadığını ve döner bitiminde servis verilmediğini hatırlatmak isteriz.

    Çöp Şişçi Mehmet

    Denizli Yol Üstü Lezzet Durakları arasında Ankara - Denizli yolu üzerinde bulunan Çöp Şişçi Mehmet’te leziz çöp şişler ile karnınızı doyurabilirsiniz. Sıcak sıcak servis edilen çöp şişlerle birlikte mezeler de övgüye değer. Zaman zaman en çok çöp şişi yeme yarışması yapılan mekanda mekan sahipleri tarafından cazip ödüller verilmekte. Kendinize güveniyorsanız hem karnınızı tıka basa çöp şişle doyurmak hem de ödül kazanmak için şansınızı deneyebilirsiniz.

    Ruma

    Ruma Restaurant

    Yenişehir'de yürüyüş yolunun alt çaprazında kalan Ruma Denizli'nin yeni mekanlarından olsa da gözde mekanlar aradına hızlı şekilde giriş yaptı. Şık konsepti, açık ve kapalı alanları, alkol servisinin bulunması gibi özellikleri ile nezih Denizli Alkollü Mekanlar arasında ilk sıralara yerleşti. Et ürünlerinin başarılı lezzetleri, yenilikçi ve sunuma dayalı mutfağı, alışılmışın dışında tarzı ile Denizli'de lezzetli yemeğin adresi olmayı başardı.

    Koşu yolu üzerinde açılacak olan Ruma Patissera ile tatlı ve pasta konusunda da değişik lezzetler sunacağı konusunda şüphemiz yok. Açılış zamanı belli olmayan tatlı mekanının düzenlemeleri devam etmekte. Denizlide Ne Yenir listesinin yanı sıra Denizli'de tatlı yenecek yerlerde de üst sıralarda anılacak mekanlardan biri olacaktır.

    Tabea

    Denizli'nin merkezi denilebilecek Çınar Meydanının hemen yukarısında bulunan Tabea sütlü ve çikolatalı tatlılar, Tavas Baklavası, çikolata ve şekerleme konusunda da oldukça iddialı. Tatlı - kahve konsepti ile hizmet veren mekan yöresel Tavas Baklavası ile de beğeni topluyor.

    Denizlide Yemek Yenecek Yerler arasında olmasa da çeşitli faliyetler, ziyaretler ve kız isteme etkinliklerinin vazgeçilmezi çiçek çikolata ikilisinin çikolata ve şekerleme kısmını gönül rahatlığı ile Tabea'dan karşılayabilirsiniz. Lezzeti ve şık sunumu ile gittiği yere yakışacak paketler yaptıklarını söyleyebiliriz. Tavas baklavası için tepsi siparişi de verebilirsiniz. Tepsi ile baklava siparişlerinizi son ana bırakmadan bildirmenizi tavsiye ederiz.

    Denizli’nin En Güzel Restoranları ve daha fazlası için Rentalia’dan araç kiralayarak Denizli’yi gezmeye başlayabilirsiniz.